24 HAZİRAN, CUMA, 2022

Alman sanatçı Peter Piek, BE Contemporary’ye Konuk Oluyor

Alman sanatçı Peter Piek uluslararası gezici projesi “1 World 1 Painting” kapsamında 12 Temmuz’a kadar BE Contemporary’de sanatseverlerle buluşuyor.

Farklı disiplinlerde, çeşitli enstrümanlarla ve çok boyutlu olarak üretimde bulunan sanatçı Peter Piek “1 World 1 Painting” projesi ile BE Contemporary’ye konuk oluyor. Sanat pratiğinde her şeyi “hareketin özgürlüğe doğru çözüldüğü” bir resimmiş gibi ele alan Piek, boyutlar ve kullandığı mecraların birbiriyle bağlanma hâllerini ve de ilişkiselliklerinin dağılışını gözler önüne seriyor. Kullandığı her mecrada izleyicilere doğrudan bir deneyim vaat eden sanatçı, yaratıcı sürecini sanat mecrasıyla arasında gelişen bir diyalog olarak görüyor ve eserin ancak “her iki taraf da sustuğunda” tamamlandığını belirtiyor. Sergi sanatçının canlı, özdüşünümsel; kompozisyon, boyut, çizgi, yön gibi ögeleri yeni anlatım biçimleri olarak tartışmaya açan soyut resimlerinden bir seçkiyi izleyiciye sunuyor.

Piek “1 World 1 Painting” projesi kapsamında karavanıyla Almanya, Çekya, İsviçre, İtalya, Macaristan, Gürcistan, Yunanistan, Romanya ve Türkiye’de yolculuk ederken her ülkede yerel sanat galerileriyle iş birliği yapıyor. Zaman ve mekân içinde genişleyen, tek bir anda değil ancak “zaman ve hareket” içinde deneyimlenebilen bir yerleştirme olan “1 World 1 Painting” bu şekilde oluşuyor. Müzik ve resim arasında salınan mekâna özgü yerleştirmeler üreten sanatçı, çizgiye benzeyen ahşap çubuklar ile çizgi ve renk gibi resim ögelerini esere taşırken, yarattığı kompozisyonda zaman ve hareketin bulunduğu boyutu ortaya koyuyor.

Peter Piek’ın “1 World 1 Painting” başlıklı sergisini 12 Temmuz’a kadar BE Contemporary’de ziyaret edebilirsiniz.

​Adres: Yenice Mah. Park Sokak No:8/2 Urla, İzmir, Türkiye

0
1217
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage