05 NİSAN, SALI, 2022

Alev Ebüzziya’nın 60 Yıllık Sanat Hayatı Belgesel Oldu

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin desteğiyle hayata geçirilen, Zuhal Demirarslan’ın yapımcılığını üstlendiği ve hazırlayıp sunduğu, seramik sanatçısı Alev Ebüzziya’nın 60 yıllık sanat hayatını anlatan belgesel, 9 Nisan saat 18:15’de NTV’de yayımlanacak.

Seramikten aldığı güç ve ilhamla bu sene 65. yılını kutlayan Kale grubu, Füreya Koral’ın hayatını anlatan Benim Sanatım belgeselinin ardından Koral’ın öğrencisi Alev Ebüzziya’nın 60 yıllık sanat yolculuğuna odaklanıyor. Belgesel usta sanatçı Alev Ebüzziya’nın köklü ve ilham veren sanat hayatını ele alıyor. Eserlerinde mükemmelin değil, titreşimin peşinde olduğunu belirten sanatçı, çekimleri Paris’te gerçekleştirilen belgeselde, atölyesini merkeze alarak üretim sürecini ve sanat yolculuğunun hikâyesini anlatıyor.

Türk basın tarihine ışık tutan köklü bir ailenin üyesi olan Ebüzziya, binlerce yıldan beri var olan çanak formuna kendi üslubu ile yeni bir soluk getirdi. Dünyanın farklı yerlerindeki müzelerde yaptığı ikonik çanakları sergilenen sanatçının eserleri ayrıca Danimarka ve İngiltere’deki kraliyet koleksiyonları ile Japonya İmparatorluk Sarayı’nda da yer alıyor. 1987’den bu yana çalışmalarını Paris’te sürdüren sanatçı, dünyanın dört bir yanında sergiler açtı, Danimarka ve Fransa’dan şövalyelik nişanı ile ödüllendirildi, 2021 yılında Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük ödülüne layık görüldü.

​Alev Ebüzziya belgeseli NTV’de ilk kez 9 Nisan saat 18:15’de, tekrarı ise Pazar saat 11:15’de yayımlanacak.

0
1198
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage