10 KASIM, SALI, 2020

"Akış / Flux: Marina Abramović + MAI" Sergisi 20 Aralık’a Kadar Uzatıldı

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde (SSM) 31 Ocak 2020’de Akbank’ın desteğiyle kapılarını açan, ancak pandemiye karşı alınan önlemler doğrultusunda ara verilen performans sanatçısı Marina Abramović ve kurucusu olduğu Marina Abramović Enstitüsü’nün (MAI) Türkiye’deki ilk sergisi olan “Akış / Flux: Marina Abramović + MAI” sergisi yeniden izleyiciyle buluşmaya başladı.

Marina Abramović’in çığır açıcı kariyerine, yaklaşık elli sene boyunca ürettiği performansların video ve fotoğraf belgeleriyle ışık tutan sergi kapsamında, aralarında Rhtyhm 0 (Ritim 0), Rhtyhm 10 (Ritim 10) ve The Artist is Present (Sanatçı Burada) gibi sanatçının zihninin ve bedeninin sınırlarını zorladığı ikonik performansları, erken dönem resim çalışmalarıyla beraber sunuluyor. Serginin retrospektif niteliği taşıyan bu ilk bölümü, Abramović’in kariyerinden yola çıkarak performans sanatının dünü ve bugününe dair kapsamlı bir bakış sunuyor.

Serginin, toplam süresi boyunca Türkiye’den ve dünyadan 16 sanatçının uzun süreli performanslarına ev sahipliği yaptığı bölümü de kaldığı yerden devam ediyor. Bu kapsamda 9 sanatçı, müzenin açık olduğu her gün uzun süreli performanslarını gerçekleştirecekler. Her güne özel tasarlanan performansların güncel programında Metehan Kayan ve Umut Sevgül, Murat Adash, Evren Kutlay, Halil Atasever, Merve Vural, İlyas Odman, Dilek Champs ve Bahar Temiz’in canlı performansları yer alıyor. Yenilenen programda sanatçılar günde 6 saat boyunca sanatseverlerle bir araya gelecek. "Akış/Flux" kapsamında daha önce gerçekleştirilen performanslardan, Virginia Mastrogiannaki’nin SJ ve Murat Ali Cengiz’in Müzisyensiz Bölge adlı çalışmalarının dokümantasyonları da yine bu bölümde gösterilecek. Marina Abramović’in sanat pratiğine ve MAI’nin etkinliklerine dair bilgilendirici bir çerçeve sunan videolar da sergi boyunca müzenin konferans salonunda izlenebilecek.

​"Akış / Flux" sergisi Sakıp Sabancı Müzesi’nde 20 Aralık 2020 tarihine kadar pazartesi günleri hariç 12.00 - 18.00 saatleri arasında görülebilecek. Farklı performanslara şahit olmak isteyen ziyaretçiler için müzenin web sitesi üzerinden veya gişeden tek giriş veya çok girişli olarak farklı kategorilerde bilet satışı olacak. Önceden satın alınmış çok girişli sergi biletleri de yeni dönemde geçerliliğini koruyacak. Pandemi şartları sebebiyle sergiye girişlerde kişi sayısı sınırlamaları olacak ve web sitesi üzerinden rezervasyon yapan sanatseverlere girişte öncelik tanınacak. "Akış/Flux" sergisine farklı kategorilerde bilet satın almak için tıklayınız.

0
4581
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage