18 ŞUBAT, PERŞEMBE, 2021

Akbank Sanat’tan “Sinema & Psikiyatri Seminerleri”

Akbank Sanat ve Psikesinema & Psikeart iş birliğiyle düzenlenen “Sinema & Psikiyatri Seminerleri” 2021 yılında “Sinema ve Mitoloji” başlığı ile devam ediyor. Prof. Dr. M. Emin Önder’in koordinatörlüğünü yaptığı etkinlik serisi Şubat - Haziran 2021 döneminde Akbank Sanat Youtube kanalında yayımlanacak.

18 Şubat’ta gerçekleşecek seminer serisinin ilkinde Pan’nın Labirenti filmi üzerinden “İnsanlar Mitlere Neden İhtiyaç Duyar?” sorusuna yanıt aranacak. Prof. Dr. M. Emin Önder (Oturum Başkanı), Tufan Göbekçin, Erhan Altunay, Uzm. Psk. Ceylan Akgün ve Dr. Serpil Yandı Vargel’in yer alacağı oturumda yönetmen Guillermo Del Toro’nun Pan’nın Labirenti filmi üzerinden mitoloji ve sinema arasındaki etkileşim tartışmaya açılacak.

“Sinema ve Mitoloji” temalı etkinlik dizisi “İnsanlar Mitlere Neden İhtiyaç Duyar?”, “Eurides: ‘Kadının İyisi Kadar İyi Bir Başka Yaratık Olamaz.’”, “Jung ve Sinema”, “Mitlerin Ortak Özelliği: Yaratılış”, “Türk Filmleri ve Mitolojik Öğeler” başlıkları altında gerçekleşecek. Bu başlıklar kapsamında seçilen filmler yönetmen, yazar, oyuncu ve psikiyatristlerin katıldıkları tartışma bölümleriyle irdelenecek.

Prof. Dr. M. Emin Önder etkinliklerle ilgili şunları söylüyor: “Mitoloji; halk kültürlerinde yer alan tanrılar, süper kahramanlar, yaradılış ve tufanlar, ölüm ve yaşam anlayışlarını yorumlayıp inceler, özellikle insanların öteki öykülerini sınıflandırmaya çalışır. Bu öyküler nesilden nesle aktarılarak halkların belleğini oluşturur. Bu anlayışla yola çıkarak belleğimizde yer alan hikâye ve destanları sinema aracılığıyla tekrar gözden geçirme fırsatı bulacağız. Ya doğrudan yansıtılan mitolojik filmlerle ya da mitolojik hikâyelerden köken alan çağdaş hikâyelerle geçmişe bakacağız.”

“Sinema & Psikiyatri Seminerleri” hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Şubat-Haziran 2021 Sinema & Psikiyatri Seminerleri’nin gelecek etkinlik programı şöyle:

18 Şubat - “İnsanlar Mitlere Neden İhtiyaç Duyar?”
11 Mart - “Eurıdes: ‘Kadının İyisi Kadar İyi Bir Başka Yaratık Olamaz.’ ”
8 Nisan - “Jung Vesinema”
13 Mayıs - “Mitlerin Ortak Özelliği: Yaratılış”
10 Haziran - “Türk Filmleri Ve Mitolojik Öğeler”

0
3650
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage