17 EKİM, CUMARTESİ, 2020

Akbank 38. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi Açıldı

Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve Akbank Sanat iş birliğiyle çağdaş sanat alanındaki gelişmeleri teşvik etmek ve genç sanatçılara destek olmak amacıyla düzenlenen Akbank 38. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması’nda seçilen eserler Akbank Sanat’ta sergilenmeye başlandı.

Jüri üyeleri arasında sanatçı Ayşe Erkmen, sanatçı ve Verein K Viyana kurucusu Dejan Kaludjerovic ve serginin küratörlüğünü de üstlenen sanatçı ve küratör T. Melih Görgün’ün yer aldığı Akbank 38. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması’na yaklaşık 1001 başvuru yapıldı ve jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 16 sanatçının eserleri sergi seçkisinde yer almaya değer görüldü. Akbank Sanat’ın instagram canlı yayınında açıklanan sonuçlarda Rana Kelleci, Hamza Kırbaş, Engin Konuklu ve Diren Demir eşit olarak ödüllendirilirken Yunus Tilen de özel ödüle layık görüldü. Bu yılki yarışmanın teması “Gündelik Yaşama Dair” olarak belirlenmişti.

Sergide eserleri yer almaya hak kazanan sanatçıların isimleri şöyle: Abdulvahap Uzunbay, Beril Or, Davut Yücel, Delal Eken, Diren Demir, Elif Özen, Engin Konuklu, Furkan Depeli, Hamza Kırbaş, İmelda Kuyumcu, Kemal Kahveci, Kemal Yıldız, Kübra Gürleşen, Mert Acar, Rana Kelleci, Yunus Tilen.

“Akbank 38. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi”, 15 Ekim – 21 Kasım 2020 tarihleri arasında Akbank Sanat'ta ücretsiz olarak görülebilir.

0
2869
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage