28 EYLÜL, PERŞEMBE, 2023

Ahmet Güneştekin Palazzo Gradenigo’yu Satın Aldı

Ahmet Güneştekin, 19. yüzyılda Avusturya Arşidükü Frederick’in de yaşadığı, Venedik’in tarihi simgelerinden Palazzo Gradenigo’yu satın aldı.

Venedik’in Santa Groce bölgesinde bulunan, asırlar boyu zamana tanıklık eden ve mimarisiyle her göreni hayran bırakan görkemli yapı Palazzo Gradenigo, Venedik Bienali’nin gerçekleştiği başlıca sergi alanları arasında yer alıyor. Kanalları, dar sokakları, saklı bahçeleri, mimarisi ve tarihiyle her zaman ilgi odağı olan şehrin en önemli yapılarından olan, asırlar boyu tarihe tanıklık eden bina, Güneştekin Art Refinery olarak anılacak.

Santa Groce’de yer alan Palazzo Gradenigo; Venedik tersanesi, Santi Giovanni e Paolo Kilisesi, St. Zacaria Kilisesi, Castello Bahçeleri ve Venedik Bienali mekânları gibi mimari, sanatsal ve turistik alanlarla aynı bölgede bulunuyor. Yüksek camlı, aristokrat tarzda inşa edilmiş bir yapı olan Palazzo’nun her katındaki büyük salonlar 18. Yüzyıl ressamlarına ait değerli fresk süslemeleriyle Venedik mimarisinin tipik özelliklerini taşıyor.

​Ahmet Güneştekin şunları söyledi: “Venedik’in en tarihi ve simge binalarından Palazzo Gradenigo’da gerçekleştireceğimiz işler adına şimdiden çok heyecanlıyım. Bu tarihi ve zarif mekânın sanat dünyamıza ufuk açacağını umuyorum. Türkiye adına sesimizi sanatla duyurmak adına ve Güneştekin vakfının desteklediği genç sanatçılarımıza sergi ve tanıtım imkânı sağlayacak olması çok güzel bir adım.”

0
1841
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage