13 MAYIS, CUMA, 2022

Agnieszka Kazimierska “Katie’s Tales” Performansıyla Istanbul Fringe Festival’de

Istanbul Fringe Festival, Agnieszka Kazimierska’yı Katie’s Tales performansıyla 19 Mayıs Perşembe Bahçe Galata’da, 20 Mayıs Cuma BAU Pera Sahne’de ve 21 Mayıs Cumartesi Alan Kadıköy’de katkılarıyla izleyicilerle buluşacak.

Mario Biagini’nin yönettiği ve 2008 yılında prömiyeri yapılan Katie’s Tales, bir kadının, korkunç bir olaydan sonra onu bir gün geri dönme sözüyle terk eden sevgilisinin hikâyesini anlatıyor. Katie’s Tales, 19 Mayıs Perşembe günü Bahçe Galata’da, 20 Mayıs Cuma günü BAU Pera Sahne’de ve 21 Mayıs Cumartesi günü Kadıköy Belediyesi Alan Kadıköy’ün katkılarıyla sahnelenecek. 17 - 24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Istanbul Fringe Festival, üç gösterimle etkinliklerine ara verecek. Etkinliklerin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz. Istanbul Fringe Festival hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

​“Katie’nin hayatı bekleyiş ve oluş vaktinde gelişir - yeni ve vahşi zamanlarda. Katie, birkaç yabancı hizmetçiyle birlikte korunaklı bahçesinde, hayatının ve tarihin sessiz tanıkları kiraz ağaçlarının gölgesinde yaşar. Katie her gün ziyaretçi kabul eder: Her an, gidenin geri dönüşünü getirebilir ve Katie kendini hazır tutmakta zorlanır. Katie bize hikayeleriyle arzuyu ve bekleyişi, sessizliğiyle ise dile getirilmeyenleri anlatır. Bekleyen kendisi bir yolculukta, canlı çerçevelerle yontulmuş yaşam yolunda dilsiz durur, bahçesinin merkezinde, hatıralarla dolu kiraz ağaçlarının gölgesinde- Tarihin önünde duran bir kadın. Karşısında kendi ışıkları ve kendi gölgeleri, geçmişle geleceğin kavşağında. Katie’nin somutlaştırdığı dile getirilmemiş arzu, bizi ait olduğumuz yer üzerinde düşünmeye; kendimizi, olayların sağır edici akışında ve arzuların karmaşık kasırgasında bilincimizin rolü hakkında sözsüz bir soruya açmaya davet ediyor.”

0
1359
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage