10 ŞUBAT, CUMA, 2017

Abdülhak Şinasi Hisar ve Yazı Uygarlığı

Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi'nde Cumartesi Söyleşileri’nin konuğu şair Haydar Ergülen oluyor.

Ergülen, Türk edebiyatının en kıymetli ve nevi şahsına münhasır yazarlarından Abdülhak Şinasi Hisar’ın yazı uygarlığını ve mazi cenneti üzerine kurduğu eserlerini anlatacak.

Söyleşi 11 Şubat, saat 14.00’te Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi'nde gerçekleşecek. Salon 120 kişilik yer sayısıyla sınırlı olduğu için ücretsiz giriş kartları, TESAK Danışma'dan temin edilebilir.

“Maziyi yerinden oynamadığı ve kımıldamadığı için severiz. Zira analar, babalar ölür; sevgililer gider, sevgiler geçer; vücut ihtiyarlar, ruh yıpranır. Fakat yere eğilen, yere düşen adamın hafızasında ve yadındaki mazi cennetine bir şey olmaz. Ölmüş bütün akrabalarımız, sönmüş bütün aşklarımız, geçmiş bütün ihtiraslarımız yerine bize ancak bu mazi cenneti kalır.” (Abdülhak Şinasi Hisar)

0
3242
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage