22 EKİM, CUMA, 2021

9. Boğaziçi Film Festivali Başlıyor

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Boğaziçi Film Festivali, yarın (23 Ekim) başlıyor. Festival, 30 Ekim’e kadar sinema salonlarında izleyicileri ağırlayacak.

9. Boğaziçi Film Festivali, 27. Saraybosna Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan Komşuluk Halleri (Not So Friendly Neighbourhood Affair) filmi ile açılış yapacak. Yönetmen Danis Tanovic’in  onur konuğu olarak katılacağı festivalin açılış gecesinde kendisine onur ödülü takdim edilecek. 9. Boğaziçi Film Festivali’nin ilk iki gününde Ulusal Uzun Metraj Film yarışması ve Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmlerin gösterimi yapılacak. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı'nın destekleri ve Beyoğlu Belediyesi’nin Kurumsal Ev Sahipliği’nde Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen festivalin film gösterimleri Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması’nda yapılacak. Festival biletleri 13.00 ve 16.00 seansları için 10 TL, 18.30 ve 21.00 seansları için 15 TL, kısa film gösterimleri ise 5 TL’den mobilet.com üzerinden satışa sunuldu.

Festivalin bu yılki onur konukları Bosnalı yönetmen Danis Tanovic ve Meksikalı yönetmen Carlos Reygadas masterclass etkinliği ile sinemaseverlerle buluşacak. Danis Tanovic’nin masterclass etkinliği 24 Ekim Pazar günü Atlas 1948 sinemasında gerçekleştirilecek. Etkinlikte usta yönetmen hem sinemaseverlerle bir araya gelecek hem de 2001’den bu yana filmografisine eklediği filmler ile edindiği bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. Carlos Reygadasise’in masterclass etkinliği 29 Ekim Cuma günü Atlas 1948 Sineması’nda düzenlenecek.

Festivalin endüstri bölümü olan Bosphorus Film Lab, etkinlikleriyle endüstrinin güncel ve dikkate değer konularını profesyoneller eşliğinde katılımcılarıyla buluşturacak. 24 - 29 Ekim tarihleri arasında yerli ve yabancı konukların İstanbul’da bir araya geleceği etkinliklerde sektöre dair önemli konulara odaklanılacak. Kar ve Ayı filminin yönetmeni Selcen Ergun ile yapımcısı Nefes Polat’ın katılımıyla “İlk Uzun Metrajımı Nasıl Yaptım?” başlıklı etkinlik 25 Ekim Pazartesi günü Akademi Beyoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.Etkinliğe buradan başvurarak katılabilirsiniz. Bosphorus Film Lab kapsamında düzenlenen diğer etkinlik olan “Türkiye’de Minority Co-Production” başlıklı konuşma 26 Ekim Salı günü Akademi Beyoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Etkinlikte TRT Sinema Müdürü Faruk Güven, Eurimages Türkiye Temsilcisi Ece Tarlan ile yapımcılar Enes Erbay ve Zeynep Koray, Türkiye’nin küçük ortak olarak dahil olduğu projeler için alınabilecek film yapım fonları hakkında konuşacaklar. Etkinliğe buradan başvurarak katılabilirsiniz.

9. Boğaziçi Film Festivali kapanışını ise başrollerinde Benedict Cumberbatch ve Claire Foy’un yer aldığı, yönetmenliğini Will Sharpe’nin yaptığı Louis Wain'in Renkli Dünyası (The Electrical Life Of Louis Wain) filmiyle 29 Ekim’de yapacak. Festivalin programı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
1442
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage