13 EKİM, ÇARŞAMBA, 2021

9. Boğaziçi Film Festivali Başlıyor

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu sene 23 - 30 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 9. Boğaziçi Film Festivali’nin açılış ve kapanış filmleri açıklandı.

Festival, Oscar ödüllü Bosnalı yönetmen Danis Tanovic’in 27. Saraybosna Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptığı Not So Friendly Neighbourhood Affair filmiyle açılışını yapacak. Zagrebli bir kadının şehirdeki en iyi kebabı yemek için gelmesini ve yapılan zararsız ve küçük bir jestin birçok kişinin iş ve özel hayatının altüst olmasına neden olmasını anlatan Not So Friendly Neighbourhood Affair, izleyiciyi zorlu bir pandemi yılının ardından toparlanmaya çalışan tarihi şehre davet ediyor. Saraybosna’da geçen film, festivalin açılış töreninin ardından yönetmen Danis Tanovic’in katılımıyla Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek.

9. Boğaziçi Film Festivali kapanışını başrollerinde Benedict Cumberbatch ve Claire Foy’un yer aldığı, yönetmenliğini Will Sharpe’nin yaptığı The Electrical Life Of Louis Wain filmi ile 29 Ekim’de yapacak. Dünya prömiyerini 48. Telluride Film Festivali’nde yaptıktan sonra Toronto Film Festivali’nde de gösterilen film, eğlenceli hatta bazen psikedelik tarzdaki resimleriyle toplumdaki kedi algısına tümüyle farklı bir bakış açısı getiren eksantrik İngiliz sanatçı Louis Wain’in sıra dışı hayat hikâyesini ele alıyor. Film Louis Wain’in dünyanın “elektrik yüklü” gizemlerini çözmekle meşgul olurken bir yandan da kendi hayatını ve eşi Emily Richardson’la yaşadığı büyük aşkı anlatıyor.

Boğaziçi Film Festivali’nin biletlerine mobilet.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

0
1006
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage