11 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2022

68. Sait Faik Hikâye Armağanı Kâmil Erdem’in Oldu

Şair, öykü ve roman yazarı Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye verilen ve bu yıl 68’incisi düzenlenen Sait Faik Hikâye Armağanı’nın kazananı Yok Yolcu (Sel Yayınları) adlı kitabı ile Kâmil Erdem oldu.

Darüşşafaka Cemiyeti ile İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle 68. kez düzenlenen yarışmanın seçici kurulu Doğan Hızlan’ın başkanlığında, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Prof. Dr. Jale Parla, Murat Gülsoy, Beşir Özmen (Darüşşafaka Cemiyeti Temsilcisi) ve Metin Celal’den oluşuyor. Seçici kurul, 68. Sait Faik Hikâye Armağanı’nı “Hayatı, toplumu, bireyler arası ilişkileri incelikli gözlemleriyle, dile hâkim, şiirsel ve özenli bir anlatımla, ustaca yansıtmasından dolayı” Kâmil Erdem’in Yok Yolcu adlı kitabına oybirliğiyle vermeyi kararlaştırdı.

1955’te yazarın annesi Makbule Abasıyanık tarafından kurulan Sait Faik Hikâye Armağanı, 1964’ten beri Darüşşafaka Cemiyeti tarafından veriliyor. Sait Faik’in annesi Makbule Abasıyanık’ın vasiyetnamesi doğrultusunda dönemin ileri gelen edebiyat ustalarından oluşturulan jüri, o yıl içinde yazılmış en iyi hikâye kitabını seçerek “Sait Faik Hikâye Armağanı”nı veriyor.

​Sait Faik Abasıyanık’ın vefat yıl dönümü olan mayıs ayında verilen armağanı geçen yıl, Deli Tarla isimli kitabı ile Şermin Yaşar almıştı.

0
1122
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage