11 MAYIS, SALI, 2021

67. Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı Şermin Yaşar’ın Oldu

Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye verilen ve Darüşşafaka Cemiyeti ile İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle bu yıl 67’ncisi düzenlenen Sait Faik Hikâye Armağanı’nın sahibi Deli Tarla adlı kitabı ile Şermin Yaşar oldu.


Ödülün gerekçesinde “İnsan psikolojisinin karanlık yanlarını ustaca kurulmuş olay örgüleri ve ironik bir dille anlatmakta gösterdiği başarıdan dolayı” ifadelerine yer verildi. 67. Sait Faik Hikâye Armağanı’nın jürisi Doğan Hızlan’ın Başkanlığı’nda Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Prof. Dr. Jale Parla, Metin Celâl, Prof. Dr. Murat Gülsoy ve Beşir Özmen’den oluştu.

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı M. Tayfun Öktem ödüle ilişkin şunları söyledi: “Türk edebiyatının usta isimlerinden Sait Faik Abasıyanık’ın adını taşıyan bu kıymetli ödülü kazandığı için Şermin Yaşar’ı gönülden tebrik ediyorum. Sait Faik edebiyat tutkusunun yanı sıra tam bir eğitim sevdalısıydı. Bizler de Darüşşafaka olarak, bir yandan onun da çok önemsediği ‘eğitimde fırsat eşitliği’ misyonumuzu sürdürürken, diğer yandan da bizlere emanet edilen değerlere sahip çıkmaya; bir ‘kültürel emin’ olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Kültürümüze ve geçmişimize sahip çıkmanın daha aydınlık bir geleceğe kavuşmanın ön şartı olduğuna yürekten inanıyoruz. Umuyoruz, daha nice yazarlarımız kazandıkları bu ödüllerle Sait Faik’in ayak izlerini takip edecek; ülkemizin kültürel gelişimine katkıda bulunacaklar. Bizler de Darüşşafaka olarak bu organizasyonun içerisinde yer almaktan her zaman büyük gurur duyacağız. Seçim sürecini titizlikle yürüten jüri üyelerimize ve bunun koordinasyonunu gerçekleştiren İş Kültür Yayınları’na da ayrıca teşekkür etmek isterim.”

​Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Genel Müdürü Ahmet Salcan ödüle layık görülen Şermin Yaşar’ı ve yayıncısı Doğan Yayınları’nı içtenlikle kutladığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti… “Sait Faik’in öykü bayrağı her yıl, daha da güçlü bir birikimle havalanıyor. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları olarak bu saygın ödüle katkı sağlamak bizler için bir onurdur.”

0
1484
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage