07 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2021

5533’ten Yeni Sergi: “İkinci Bölüm (Yüzeysel)”

İMÇ (İstanbul Manifaturacılar Çarşısı)’de yer alan bağımsız sanat inisiyatifi 5533, 2021 yılı programına  Ardıl Yalınkılıç, Can Küçük ve Süper Normal’in işlerinden oluşan “İkinci Bölüm (Yüzeysel)” başlıklı sergiyle devam ediyor.

“Giriş” ve “Birinci Bölüm”ün ardından bu senenin üçüncü sunumu olarak gerçekleştirilen “İkinci Bölüm (Yüzeysel)”de sanatçılar 5533’ün bulunduğu çarşıda insanların bakarak ya da dokunarak ilişki kurduğu yüzeydeki ögelere odaklanıyorlar.

Sergide Ardıl Yalınkılıç’ın 6. blokta bulunan kasetçilerin vitrinlerinde boy gösteren sanatçılarla, kendisinin yıllar sonra Türkiye’ye geri dönüp “İkinci Bölüm”de sanatçı olarak ‘çıkış yapması’ arasında benzerlik kurarak ürettiği ve mekânın vitrinine yerleştirdiği posterler izleyicinin beğenisine sunuluyor. Ayrıca Can Küçük’ün, çocukların zaman geçirdiği mekânlar için tasarlanmış bir yer döşemesinden ürettiği çocuk kitabı Kayıp ve Süper Normal’in, çarşının yaşam yerleri için sunduğu sınırlı çeşitte malzemenin, geçmişi ve gelecekteki olası anları canlandırma potansiyelini kurguladıkları Boş Ev adlı yerleştirme sergide bulunan eserler arasında yer alıyor.

Alternatif modeller oluşturmaları için sanatçıları ve farklı disiplinlerden, mesleklerden, geçmişlerden insanları bir araya getirmeyi amaçlayan 5333, Sanat İnisiyatifleri Sürdürülebilirlik Fonu 2020 - 2021 kapsamında SAHA tarafından destekleniyor.

​“İkinci Bölüm (Yüzeysel)” başlıklı sergi 5 Temmuz’a kadar pazar hariç her gün 11:00 - 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Daha fazla bilgi edinmek için 5533’ün Instagram hesabı @imc5533’ü takip edebilirsiniz.

0
1534
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage