09 NİSAN, CUMA, 2021

5. İstanbul Tasarım Bienali Beş Yeni Eserle Veda Ediyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, VitrA sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen, Borsa İstanbul’un Yüksek Katkıda Bulunan Kuruluş olarak destek verdiği 5. İstanbul Tasarım Bienali’nin şehrin farklı noktalarına yayılan yerleştirmelerine beş yeni eser daha eklendi.

Veda etmeye hazırlanan bienalin 1 Nisan’da başlayan son etabında, şehrin farklı noktalarına yayılan yerleştirmelere beş yeni eser daha eklendi. 24 Nisan tarihinde çevrim içi yayımlanacak “Pek Kapanış Sayılmaz!” başlıklı etkinlik ile Ekim 2020 itibaren evrilerek devam eden bienal son etabını tamamlayacak.

Yeni Yurttaşlık Ritüelleri projeleri kapsamında Orkan Telhan ve elii’nin IMNA desteğiyle tasarladığı İstanbul’un Mikrobik Meyveleri Özgürlük Parkı’nda; public works ile Freddie Wiltshire ve Billy Adams’ın imzasını taşıyan Özenle Kurutun Fenerbahçe Parkı Topluluk Bahçesi’nde; Martí Guixé’nin tasarladığı Güneş Mutfağı İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Studio Ossidiana’nın göçebe pavyonu Büyükada Şarkı Hatları, 26 Nisan-13 Haziran tarihleri arasında, Büyükada - Haliç hattında görülebilecek. Stigmerjiyi Aramak Ekibi’nin Stigmerjiyi Aramak isimli uydu projesi ise 30 Nisan - 26 Mayıs tarihleri arasında Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu bahçesinde sergilenecek.

​24 Nisan tarihinde Calling iş birliğiyle çevrim içi olarak yayımlanacak etkinlikte, Dele Adeyemo, Ibiye Camp ve Dámaso Randulfe, Black Athena Collective, Counterspace, Linda Schilling Cuellar, Dansbana!, Sophie Krier & Eric Wong, Aslıhan Demirtaş, FRAUD, Ilana Harris-Babou, Ayşenaz Toker ve Merve Tuna, Anna Puigjaner – MAIO & Alina Abouelenin, BUREAU, Pelin Tan & Vivien Sansour & Luigi Coppola, Orkan Telhan & elii, theOtherDada, TiriLab, Aslı Uludağ gibi uluslararası tasarımcı ve sanatçılarla yapılacak sohbetler, yürüyüşler, performanslar ve film gösterimleri yer alacak. Etkinlik İKSV YouTube kanalında, Tasarım Müzesi (Londra) ve Het Nieuwe Instituut’un internet sitelerinden izlenebilecek.

Künye:
1- Marti Guixe - Solar Kitchen
2- Soraia Teixeira - Public Devices for Therapy Fotoğraf: Kayhan Kaygusuz
3- Eli Bensusan - Sundial of the Blind Fotoğraf: Kayhan Kaygusuz
4- The Revolution Woodstove / Devrimin Sobasi - to Atoms + BeirutMakers Sobya't Thawra Fotoğraf: Kayhan Kaygusuz
​5- Soft Baroque Point Cloud, 2020 Fotoğraf: Kayhan Kaygusuz

0
1889
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage