13 TEMMUZ, SALI, 2021

5. Bozcaada Caz Festivali’nin Programı Belli Oldu

Cazın ustalarını sahnesinde konuk eden ve farklı jenerasyonlardan müzisyenleri dinleyiciyle buluşturan Bozcaada Caz Festivali’nin beşincisi 20 - 22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) katkılarıyla, 3dots ve fermente tarafından düzenlenen Bozcaada Caz Festivali sahnesi bu yıl birbirinden değerli sanatçıyı ağırlayacak. Bu sene 5. kez düzenlenecek festival Kendine Has, Volkswagen, Jack Lives Here, Paribu ve Metro Türkiye’nin destekleriyle gerçekleşecek. Festival bu yıl “Istanbul Sessions” projesiyle İstanbul’un dinamik seslerini Bozcaada’da dinleyenlerle buluşturacak saksafon sanatçısı İlhan Erşahin; “dans kokulu caz” adını verdiği bir müziğin arayışında olduğu “Cereyanlı” projesiyle Alp Ersönmez; vokalde Elif Çağlar, tuşlu çalgılarda Çağrı Sertel, bas gitarda Alp Ersönmez ve davulda Volkan Öktem’in olduğu Sonic Boom; pandemi sürecinde tasarlamaya başladığı, kendine özgü beste dünyasını elektronik sound dünyası ile bir araya getirdiği solo projesi “multiverse” ile Çağrı Sertel ve ona eşlik eden Korhan Futacı ve çello, davul ve sözler eşliğiyle kendi eşsiz parçalarını ortaya çıkaran ikili Maya Belsitzman & Matan Ephrat konserlerini müzikseverlerle buluşturacak.

“Ototelik” teması etrafında sanatçısı, katılımcısı, çalışanı ve ada sakinleriyle birlikte herkesi akış halini keşfetme fırsatı sunacak olan Bozcaada Caz Festivali’nde Büyük Ev Ablukada’nın akustik konseriyle grubun sevilen şarkılarını dinleyiciyle buluşturacak. Bozcaada Caz Festivali’nin ikinci senesinde hayata geçirdiği Bozcaada Ensemble isimli festival özel projesine ise festivalin beşinci yılında Kalben & Ceylan Ertem & Seçil Akmirza konuk olacak. Batı Afrika poli-ritimleri ve klasik Hint müziğinden, dub techno ve post-rock'a kadar çeşitli alanlardan esinlenerek yarattıkları müzikleriyle tür sınırlarını aşarak kendi yollarında ilerleyen genç dörtlü Fazer ve alışılmadık enstrümanlarla modern, yaratıcı ve doğaçlama caz müzik yapan Sketchbook Quartet gibi genç yetenekler de Bozcaada Caz Festivali’nde konser verecek. 5. Bozcaada Caz Festivali’nin biletleri Passo üzerinden satın alabilirsiniz.

Bozcaada Caz Festivali Konser Programı:

20 Ağustos Cuma
Sonic Boom  (Elif Çağlar, Çağrı Sertel, Alp Ersönmez, Volkan Öktem)
Bozcaada Ensemble ft. Kalben & Ceylan Ertem & Seçil Akmirza  (Kalben, Ceylan Ertem, Seçil Akmirza, Esra Kayıkçı, Çağla Karaali,
Bilge Günaydın, Yaren Eren Budak)
Fazer (DE)
Partapart / Aydın Dorsay & Murat Sezgi

21 Ağustos Cumartesi
İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions (İlhan Erşahin, Alp Ersönmez, Turgut Alp Bekoğlu, İzzet Kızıl)
Çağrı Sertel ‘Multiverse’ ft. Korhan Futacı;
Maya Belsitzman & Matan Ephrat
Partapart / Deniz Kuzuoğlu

22 Ağustos Pazar           
Büyük Ev Ablukada Akustik (Canavar Banavar, Galvaniz Gelbiraz, Afordisman Salihins)
Alp Ersönmez 'Cereyanlı'  (Alp Ersönmez, Ediz Hafızoğlu, Engin Recepoğulları, Çağrı Sertel, Barış Doğukan Yazıcı)
Sketchbook Quartet (AU)
​Partapart / Osman Erden & Esra A. Aysun

0
1078
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage