17 MAYIS, PAZARTESİ, 2021

40. İstanbul Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması Çevrim İçi Gösterimleri Başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 40. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Kısa Film Yarışması ve Ulusal Belgesel Yarışması gösterimleri 20 - 30 Mayıs tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleşecek.

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle, İstanbul Film Festivali kapsamında, 32. kez Anadolu Efes’in katkılarıyla gerçekleştirilen Türkiye Sineması (Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması) bölümünde yarışan belgesel ve kısa filmler festivalin çevrim içi gösterim platformu filmonline.iksv.org’da 20 - 30 Mayıs tarihleri arasında izleyicilerle buluşacak. Yarışmalara katılan filmlerin biletlerinin İKSV Lale Kart üyelerine yönelik indirimli ön satışları 17 Mayıs Pazartesi (bugün) başladı. Biletler 18 Mayıs Salı saat 10.30’da genel satışa açılacak.

13 filmin yer aldığı Ulusal Kısa Film Yarışması’nın jüriliğini oyuncu ve yapımcı Nazlı Bulum, yönetmen Engin Erden ve sinema yazarı Selin Gürel üstleniyor. Jüri üyeleri tarafından belirlenecek En İyi Kısa Film’e Anadolu Efes tarafından 5.000 TL ödül verilecek. Ulusal Kısa Film Yarışması filmleri, 20 ve 21 Mayıs’ta iki bölüm olarak gösterime açılacak ve açıldığı günden itibaren üçer gün boyunca izlenebilecek.

9 filmin yer aldığı Ulusal Belgesel Yarışması’nda verilen En İyi Belgesel ödülünü kazanan film, bu sene festivalin Belgesel Kuşağı Tema Sponsoru da olan Discovery+ tarafından 20.000 TL ile ödüllendirilecek. Ulusal Belgesel Yarışma filmleri, 22 Mayıs’ta sırasıyla gösterime açılacak ve açıldığı günden itibaren üçer gün boyunca seyredilebilecek. Belgesel sinemayı ve belgeselcileri desteklemek amacıyla düzenlenen Ulusal Belgesel Yarışması’nın jüri üyeleri ise şöyle; yönetmenler Serdar Kökçeoğlu ve Martina Priessner ile yönetmen ve yapımcı Hasan Söylemez.

Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nda yer alan filmlerin biletleri, passo.com.tr adresinden 17 Mayıs Pazartesi (bugün) Lale Kart üyeleri için satışa çıkacak ve 18 Mayıs Salı saat 10.30’da da genel satışa açılacak. Programa dair ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 

0
718
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage