17 TEMMUZ, CUMARTESİ, 2021

32 fotoğrafçıdan Çevrim İçi Fotoğraf Sergisi “Renk ve Grafik”

32 fotoğrafçının minimalizm akımından beslenerek çizgi, leke, form gibi estetik öğeleri yalın bir dille kullanarak ürettikleri 128 fotoğrafın yer aldığı “Renk ve Grafik” isimli çevrim içi sergi 30 Temmuz’a kadar sanatseverlerle buluşuyor. “Renk ve Grafik” projesi katılımcıları bir yıl boyunca Timurtaş Onan’ın danışmanlığında çalışarak eserlerini üretti.

Sergide Lina Basmacı, Nurhayat Baysal, Beril Baytan, Fethi Baytan, Semiha Berkem, Nergis Bilgiç, Erhan Coral, Alain Danon, Dilek Elçiçek, Tulû Erzene, Ebru Esmen Mete, Pelin Genç, Şafak Hacaloğlu, Neslihan Harmancı, Deniz Horada, Michael Horada, Müjgan Horozoğlu, Gamze İnce, Neşe Karaarslan, Hamiye Kalcıoğlu, Mert Kitapci, Niso Maçoro, Figen Ongun, Ziynet Parlar, Recep Pehlivanlar, Kıvanç Şamhal, Mine Tarhan, Harika Topaloğlu Yücel, Nurdan Turan, Özlem Uçarkuş, Nilüfer Uluevren ve Işıl Yaman’ın işleri yer alıyor.

Niso Maçoro kaleme aldığı sergi metninde şöyle diyor: “Günlük yaşamımızda bulutlu bir gökyüzü, sakin bir göl, bir kar örtüsü, kalın bir sis, açık bir alan, süslenmemiş bir duvar gibi boş tuvallerle çevriliyiz. Böyle bir ortamda, ‘Az Daha Çoktur’ felsefesinden yola çıkarak oluşturduğumuz “Renk ve Grafik” projemiz sürecinde grafik yapıdaki ışık ve renk etkisini gözlem ve hayal gücümüzle destekleyerek yaratıcı olmaya çalıştık. Kompozisyonlarımızda, negatif alan ile öznenin önemini vurgularken, basit geometrik şekiller çizgiler, renk ve kontrastların kullanımıyla hem formal hem de kavramsal açıdan yeni anlatım biçimleri oluşturarak sadeliği ve nesnelliği ön plana çıkarmayı amaçladık. ‘Renk ve Grafik’ projesi katılımcıları olarak İstanbul’un Tarihi Yarımada, Beyoğlu, Boğaz ve Adalar gibi farklı semtlerinde çekimler yaptık. Proje danışmanı değerli fotoğraf sanatçısı Timurtaş Onan’ın yönlendirmesi, paylaştığı bilgi birikimi, arkadaşlık ve heyecanla sergimiz son hâlini aldı.”

“Renk ve Grafik” çevrim içi fotoğraf sergisi 30 Temmuz’a kadar buradan görülebilir.

0
2929
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage