28 TEMMUZ, SALI, 2020

31. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Kısa Film Yarışması’nın Adayları Belli Oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 3 - 11 Eylül 2020 tarihleri arasında düzenlenecek 31. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin Ulusal Kısa Film Yarışması’nda yer alacak 15 kısa film belli oldu.

Finalistler, başvuran 258 kısa filmin arasından seçildi. Festivalin Onursal Başkanı Oğuz Onaran, akademisyen Gizem Akgülgil Mutlu ve sinema yazarı Hasan Nadir Derin’in ön jüriliğinde yapılan elemeyi geçen filmler, son turda büyük ödül için yeniden değerlendirilecek. Son turda akademisyen Andreas Treske, yapımcı Bulut Reyhanoğlu ve oyuncu Şenay Gürler’den oluşan Ulusal Kısa Film Yarışması Jürisi, yapılan final gösterimi sonrasında bir filme 10 bin TL değerinde En İyi Kısa Film Ödülü’nü verecek.

31. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin  Ulusal Kısa Film Yarışması’nda bu yıl Anıl Kaya ve Özgür Önurme’nin birlikte yönettiği Akvaryum, Ayçıl Yeltan’ın Topanga, Büşra Bülbül’ün Çamaşırsuyu, Erinç Durlanık’ın Yasemin Adında Bir Salon Bitkisi, Murat Emir Eren’in Evde Yok, Mustafa Gürbüz’ün Meryem Ana, Nursel Doğan’ın Huşbe! (Sus!), Ragıp Türk’ün Tor, Ramazan Kılıç’ın Servis, Umut Evirgen’in İyi Yemek Öldürür, Selman Deniz’in Veger (Dönüş), Yasemin Demirci’nin İklim Değişimi, Yavuz Akyıldız’ın YağmurŞnorkel ve Taze Fasulye, Yeşim Tonbaz Güler’in Münhasır ve Yılmaz Özdil’in Barê Giran (Ağır Yük) adlı filmleri yarışacak.

​31. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin kazananları 11 Eylül’de festivalin Kapanış ve Ödül Töreni’nde belli olacak.

0
1443
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage