22 HAZİRAN, ÇARŞAMBA, 2022

29. İstanbul Caz Festivali Başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 25 yıldır Garanti BBVA sponsorluğunda gerçekleştirilen İstanbul Caz Festivali, bu yıl 29’uncu kez 25 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.

29. İstanbul Caz Festivali, caz ve güncel müzik dünyasından 200’ü aşkın yerli yabancı sanatçıyı İstanbul’un farklı mekânlarında müzikseverlerle buluşturacak. 29. İstanbul Caz Festivali programında yer alan isimler arasında güncel cazın efsane sesi ve beş Grammy Ödüllü kraliçesi Dianne Reeves, zarif pop-caz vokali ile ülkemizde geniş bir hayran kitlesine sahip olan Melody Gardot, üç farklı nesli caz ve rock gitarcılığıyla tanıştıran gerçek bir müzik üstadı John McLaughlin, ilk İstanbul konseriyle modern caza yenilikçi bir nefes getiren Enrico Pieranunzi, Türkiye’nin en büyük rock yıldızlarından Teoman, gitarına eşlik eden eşsiz sesiyle Kalben, insan ruhuna dokunabilmeyi amaç edinmiş klarnet üstadı Yom, farklı tınılarını müziğinde işleyen rock grubu Boom Pam, afrobeat ile funk’tan beslenen Kutiman ve pek çok isim yer alıyor.

Festivalin yeşille cazı bir araya getiren Parklarda Caz konserleri serisi İstanbul’un çeşitli ilçelerindeki parklarda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. +1’li Gece Gezmesi ise, bu yıl yeniden Kadıköy’ün sevilen mekânlarında tek gecelik bir müzik maratonu olarak düzenlenecek.

İstanbul Caz Festivali kapsamında 20 yıldır düzenlenen Genç Caz projesi 20. yılında Genç Caz+ adı altında yaratıcı genç müzisyenleri daha geniş bir çerçevede destekleyecek. Geçen sene ilk kez Mehmet Uluğ Fonu’nun desteği, Sony Music Türkiye ve Babajim İstanbul Stüdyoları’nın iş birliğiyle gerçekleştirilen Genç Caz+ albümü, bu yıl da Genç Caz+ finalistlerine armağan edilecek. Genç Caz+’ya seçilecek müzisyen ve topluluklar ayrıca Parklarda Caz etkinliklerinde uluslararası sanatçılarla aynı sahneyi paylaşacak.

29. İstanbul Caz Festivali’nin biletlerine buradan, festival programına ise buradan ulaşabilirsiniz.

0
3444
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage