26 EKİM, SALI, 2021

28. İstanbul Caz Festivali Vitrin Panelleri İKSV YouTube Kanalında

28. İstanbul Caz Festivali kapsamında seyirciye kapalı olarak gerçekleşen “Vitrin: Türkiye Güncel Müzik Buluşması” panellerinin ilk bölümü “Bilgisayar Oyunlarında Müzik ve Ses Tasarımı” yayımlandı. Vitrin panellerinin diğer bölümleri dört hafta boyunca her salı İKSV’nin YouTube kanalında paylaşılacak.

24 yıldır Garanti BBVA sponsorluğunda hayata geçirilen İstanbul Caz Festivali Vitrin Panelleri bu sene beşinci kez gerçekleştirildi. Vitrin panelleri, Kundura Sahne iş birliğiyle 18 Eylül’de Beykoz Kundura’da seyirciye kapalı olarak düzenlendi. Türkiye’den güncel müziği odağına alan uluslararası bir tanıtım ve iletişim etkinliği olan Vitrin panelleri; film ve oyun endüstrisinde müzik kullanımı, plak şirketleri, menajerler, yapım şirketleri, sanatçılar ve yerel sektör kurumları gibi yaratıcı endüstrinin farklı paydaşlarını bir araya getirdi. Dört hafta boyunca her salı paylaşılacak panellerin “Bilgisayar Oyunlarında Müzik ve Ses Tasarımı” başlıklı ilk bölümü İKSV’nin YouTube kanalında yayımlandı. Oyunların vazgeçilmez bir parçası olan müzik ve ses tasarımının, bilgisayar oyunu sektörünün ve sunduğu kariyer fırsatlarının konuşulduğu bu panelin moderatörlüğünü müzisyen Tan Tunçağ üstlendi. Panele konuşmacı olarak Peak Games Art Direktörü Başar Muluk, besteci ve akademisyen Başar Ünder ve Taleworlds Entertainment İşitsel Direktörü Uğurcan Orçun katıldı.

2 Kasım Salı günü milyonlarca şarkı arasından nasıl viral olunur sorusunun ele alındığı “Bir Hit Nasıl Yaratılır?”, 9 Kasım Salı günü müzik, kültür ve eğlence sektöründe ağ kurmanın ve topluluk oluşturma modellerinin konuşulduğu “Müzik Sektöründe Ağlar Kurmak” paneli ve son olarak da 16 Kasım Salı günü dizi ve filmlerde müziğin kullanımı ve yapım sürecinin anlatıldığı “Bu Müzik Bu Sahneye Çalışır Mı?” panelleri İKSV YouTube kanalında yayımlanacak. “Bilgisayar Oyunlarında Müzik ve Ses Tasarımı” başlıklı ilk bölümü buradan izleyebilirsiniz.

28. İstanbul Caz Festivali Vitrin Panelleri Programı:

26 Ekim Salı
Bilgisayar Oyunlarında Müzik ve Ses Tasarımı
Moderatör: Tan Tunçağ (müzisyen)
Konuşmacılar: Başar Muluk (Peak Games Art Direktörü) Başar Ünder (besteci ve akademisyen) Uğurcan Orçun (Taleworlds Entertainment İşitsel Direktörü)

2 Kasım Salı
Bir Hit Nasıl Yaratılır? Milyonlarca Şarkı Arasından Viral Olmak
Moderatör: Alper Bahçekapılı (gazeteci)
Konuşmacılar: Erkan Ünlü (TikTok Türkiye Operasyon Lideri) Jabbar (müzisyen) Nazan Hacıgüzeller (Universal Müzik Türkiye Genel Müdürü) Ünal Yüksel (CEO, M.O.B Entertainment)

9 Kasım Salı
Müzik Sektöründe Ağlar Kurmak Dayanışma, diyalog, destek
Moderatör: Emre Erbirer (kültür.limited Kurucusu)
Konuşmacılar: Gizem Gezenoğlu (Türkiye Caz Ağı Başkanı) Gülşah Görücü (shesaid.so Istanbul Direktörü) Reha Öztunalı (İstanbul Kültür Ofisi Koordinatörü)

16 Kasım Salı
Bu Müzik Bu Sahneye Çalışır Mı? Dizi ve filmlerde müziğin kullanımı ve yapım süreci
Moderatör: Ahmet Kenan Bilgiç (besteci ve prodüktör)
Konuşmacılar: Müge Özen (yapımcı) Tolga Karaçelik (yönetmen)

0
878
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage