24 MAYIS, PAZARTESİ, 2021

24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Başlıyor

Bu sene “Araftan Çıkmak” temasıyla düzenlenen 24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, çevrim içi olarak 27 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi ve CerModern’de açık hava sinemasında ise 4 Haziran - 11 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival kapsamında direnen, ilham veren, dayanışan kadınların hikâyelerini anlatan yapımlar sinemaseverler ile buluşacak.

Sushmit Ghosh ve Rintu Thomas yönetmenliğini üstlendiği ve Sundance Film Festivali’nde Dünya Sineması - Belgesel bölümünde Jüri Özel ve İzleyici Ödüllerini kazanan Writing With Fire, Berlin Film Festivali kapsamında izleyiciyle buluşan Joana Hadjithomas ve Khalil Joreige yönetmenliğini yaptığı Memory Box ve Anne Zohra Berrached imzalı Copilot programda öne çıkan filmler arasında.

Türkiye’den ise Nisan Dağ’ın yönettiği ve Talinn Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanan Bir Nefes Daha ve Venedik’te Geleceğin Aslanı Ödülü’nü ve Antalya Film Festivali’nde En iyi Film Ödülü’nü kazanan Azra Deniz Okyay’ın Hayaletler filmleri festivalde gösterime girecek. Ayrıca Nisan Dağ ve Azra Deniz Okyay festivalde konuk olarak yer alacak.

Oscar Ödülleri’nde En İyi Uluslararası Film kategorisinde ilk kez iki kadın yönetmenin filmi birden aday gösterilmişti bu iki filmde festivalde yer alacak. Kaouther Ben Hania’nın yönetmenliğini yaptığı Derisini Satan Adam / The Man Who Sold His Skin filmi ve Jasmila Žbanić’in Nereye Gidiyorsun Aida?/Quo Vadis Aida? filmi festivalde izleyiciyle buluşacak. Bu iki yönetmenin de festivale konuk olarak katılması bekleniyor.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin her sene sinemadaki kadın emeğinin önemini vurgulamak ve yeni kuşak kadın sinemacıları cesaretlendirmek üzere verdiği ödüllerin bu senedeki sahipleri 4 Haziran akşamı yapılacak törende açıklanacak. Bu sene Onur Ödülleri Nur Sürer ve Zuhal Olcay’a, Bilge Olgaç Başarı Ödülleri Ayta Sözeri, Demet Evgar, Ekin Fil ile Gülin Üstün’e, Genç Cadı Ödülü de Ahsen Eroğlu’ya verilecek. Bu senenin Tema Ödülleri’nin sahipleri ise kadınların kazanılmış haklarını korumak amacıyla kurulan EŞİK- Eşitlik İçin Kadın Platformu, Arjantin’de başlayan ve kadın cinayetlerine karşı mücadeleleri tüm Latin Amerika'ya yayılan Ni Una Menos (Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz) ve Polonyalı kadınların kürtaj hakkı mücadelesinden doğan, kadın grevi pratiğiyle kadınların temel haklarını savunan Strajk Kobiet (Kadın Grevi) olacak.

​24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin biletleri çevrim içi gösterim platformu Festivalscope üzerinden 25 Mayıs’tan itibaren satışa çıkacak. Filmler programda belirlenen gün ve saatte gösterime açılacak ve üç gün boyunca Festivalscope platformundan izlenebilecek. Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi ve CerModern’deki açık hava sinemasında yapılacak gösterimlerinin biletleri ise 1 Haziran’dan itibaren Biletix üzerinden satışa çıkacak. 24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 

0
1533
0
  • 24-05-2021
    0
    751
    0
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
  • 24-05-2021
    0
    882
    0
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
  • 24-05-2021
    0
    924
    0
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage