10 KASIM, CUMARTESİ, 2018

24. Gezici Festival Yaklaşıyor

Bu yıl yirmi dördüncüsü düzenlenecek olan Gezici Festival, 30 Kasım’da yollara düşüyor. Festival açılışını Ankara’da yapacak, ardından 7-9 Aralık tarihleri arasından Sinop’u, 10-13 Aralık’ta ise Kastamonu’yu ziyaret edecek. Yılın en iyi filmlerini sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanan festivalde, Cannes’dan ödüllerle dönen Şüphe, Soğuk Savaş, Kız gibi filmler gösterilecek. Dünya Sineması bölümünün yanında Türkiye 2018 bölümünde yılın öne çıkan yerli yapımları izleyicilerle buluşacak.

Film ekiplerinin de katılımıyla gerçekleşecek çeşitli atölye ve söyleşileri de içerecek olan festivalin, son yıllardaki klasikleşen bölümlerinden biri hâline gelen, güncel sanat alanında işler üreten sanatçılar ile festival izleyicisini buluşturan bölümünün bu yılki sanatçı konuğu Didem Pekün olacak. Sanatçının ödüllü filmi Araf ve ünlü ses sanatçısı Tülay German’ın hayat öyküsünü anlatan belgesel Tülay German: Kor ve Ateş Yılları gösterilecek.

Gezici Festival’de her yıl olduğu gibi bu yıl da ünlü bir sinemacının, tematik bir başlık altında sinema tarihinden seçtiği üç klasik izleyicilerle buluşacak. Ayrıca festivalde bu yıl ilk kez Türkiye sinemasının genç kuşağından sürpriz bir ismin hazırladığı bir kısa film bölümü de yer alacak.

0
1687
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage