18 AĞUSTOS, ÇARŞAMBA, 2021

212 Photography Istanbul Başlıyor

Fotoğraf sanatı üzerinden disiplinlerarası bir diyalog ortamı sunmayı amaçlayan fotoğraf etkinliği 212 Photography Istanbul, 1 - 11 Ekim tarihleri arasında şehrin pek çok noktasında sergi, panel, atölye, film gösterimleri ve deneyim alanlarını sanatseverlerle buluşturacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek festival, Anadolu  ve Avrupa yakasında Yapı Kredi bomontiada, Sıraevler No: 37 - 39, Zülfaris Karaköy, Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, Müze Gazhane de dahil olmak üzere şehrin pek çok noktasında on günlük bir süre içinde ziyaretçilerini ağırlayacak. Bu sene 4. kez düzenlenen 212 Photography Istanbul, rotasını genişleterek ziyaretçilere kent içinde sanat dolu keyifli bir keşif haritası sunmayı amaçlıyor. 212 Photography Istanbul’un 4. edisyonuna katılacak fotoğrafçılar arasında Christian Tagliavini, Dirk Dallas, Esra Özdoğan, Hasan Deniz, Helena Blomqvist, JeeYoung Lee, Jonas Bendiksen, Levon Biss, Rosa Muñoz, Scarlett Hooft Graafland, Tim Flach ve Thomas Albdorf gibi isimler yer alıyor.

Olimpiyat Oyunlarına ithafen hazırlanan ve bu alanda tanınan önemli fotoğrafçıların işlerinin yer aldığı sergide David Burnett ve Mine Kasapoğlu’nun objektiflerine yansımış kareler izleyiciyle buluşacak. Bu yıl 212 Photography Istanbul MUBI Türkiye ile festivale özel bir film seçkisini izleyicinin beğenisine sunuyor. 212 Photography Istanbul özel seçkisi kapsamında Agnès Varda, Barış Azman, Carl Olsson, Ely Dagher, Heinz Emigholz, Jalil Lespert, Jonas Mekas, Joris Ivens, Juliano Ribeiro Salgado, Karim Aïnouz, Man Ray, Pere Portabella, Wim Wenders’in gibi ünlü yönetmenlerin 12 filmi MUBI üzerinden ücretsiz olarak izlenebilecek. Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan eserlerin de sergileneceği festival, video içerik platformu NOWNESS ile iş birliğiyle hazırladığı özel bir video seçkisini sanatseverlerle buluşturuyor. Seçkide platformun küratöryel uzmanlığı doğrultusunda hazırlanan sanat, tasarım, moda, müzik ve daha pek çok alanda ilham kaynağı olan videolar yer alıyor.

Ayrıca festivale paralel olarak, geleceğin fotoğraf sanatçılarını keşfetmek ve onlara seslerini duyurmaları için alan açmak amacıyla düzenlenen Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması’na başvurular 6 Eylül’e kadar devam ediyor. 4. Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması’nda son ona kalanlar 22 Eylül’de kazanan ise 1 Ekim tarihinde açıklanacak. Festival ve yarışmayla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Künye:
1- Scarlett Hooft, Graafland, 2021, 212 Photography Istanbul
2- Jee Young Lee, 2021, 212 Photography Istanbul
3- Helena Blomqvist, Marshland, 2021, 212 Photography Istanbul
4- David Burnett, 2021, 212 Photography Istanbul
5- David Burnett, 2021, 212 Photography Istanbul
​6- Rosa Munoz, Destruccion, 2021, 212 Photography Istanbul

0
2100
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage