16 NİSAN, CUMA, 2021

15. Contemporary İstanbul’un Yeni Açılış Tarihi Belli Oldu

Türkiye’nin sanat sektörünün yaratıcılığını göstermek ve toplumların iç sesi olan sanatçıların üretimini desteklemek amacıyla Akbank ana sponsorluğunda düzenlenen 15. Contemporary İstanbul, pandemi sebebiyle alınan tedbirler kapsamında 1 - 2 Haziran VIP Ön İzleme, 3 - 6 Haziran tarihlerinde genel ziyaretçi programı ile Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Rumeli Salonları’nda sanatseverlerle buluşacak.

Contemporary İstanbul, Türkiye’deki önde gelen çağdaş sanat galerileri ile düzenlediği 15. edisyonunda sadece Türkiye’nin önde gelen galerileriyle ziyaretçilere ulaşacak. 1 - 2 Haziran tarihlerinde iki gün boyunca ön izleme günleriyle birlikte, çağdaş sanat performansları, solo sergiler izleyicilerin beğenisine sunulacak. Ayrıca bunların yanı sıra galeriler tarafından eserleri sergilenen tüm sanatçıların katılımı ile “Sanatçı Günü” düzenlenecek. Galeriler seçilmiş sanatçılarını fuara davet ederek koleksiyonerler ile bir araya getirecek.

Yeni medya sanatından yenilikleri bir araya getiren Plugin bölümünde Esra Özkan küratörlüğüyle “post-“ teması üzerinden insan-makine iletişimindeki akışa, yapay zekaya, insan-sonrası tartışmalarına, dijital karakterlere, birbiri içine geçen ve ayrılan yeni medyanın farklı yaklaşımlarına ve biyo sanat gibi üretim şekilleri ele alınacak. Bu sene 8. yaşına giren ve Siemens Ev Aletleri sponsorluğuyla gerçekleşecek Plugin Istanbul’da Aypera, Ahmet Rüstem, Bevoid, Can Büyükberber, Ece Gözen, Enes Özenbaş & Ethem Cem, Güvenç Özel, Hakan Sorar, Sofia Crespo H.o, Mert Kızılay& Hakan Gündüz, Maxim Zhestkov, Mario Klingemann, Nye Thompson, Onur Sönmez, Selin Balcı ve Yonca Karakaş yer alacak.

Ana sponsor olan Akbank’ın yanı sıra, Siemens Ev Aletleri, Audi ve Türk Hava Yolları’nın da sponsorluğunu üstlendiği Contemporary Istanbul’un bilet satışları ve fuar hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
3064
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage