04 HAZİRAN, CUMARTESİ, 2022

14. İTEF – İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali’nden “Aşktan Edebiyat”

Bu yıl 14’üncü kez gerçekleşecek İTEF – İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali, edebiyatın aşkın her türlü hâlini betimleyen yönünden yola çıkarak “Aşktan Edebiyat” temasıyla, 6-10 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek.

Pandemi sebebiyle son iki yıldır çevrim içi ortamda edebiyatseverlerle buluşan İTEF, yeniden fiziki etkinliklerle sokaklara taşınmanın heyecanını yaşıyor. “Aşktan Edebiyat” teması edebiyat içindeki insanın; insana, topluma, doğaya, bitkiye, hayvana veya memlekete duyduğu aşkı kapsıyor. Festival kapsamında 37 etkinlik ile 13 farklı ülkeden; yazar, çizer, yayıncılık profesyoneli haziran ayında İstanbul’da bir araya geliyor.

İTEF sahnesinde Norveçli yazarlar Dag Solstad ve Per Petterson, Güney Koreli yazar Sun Mi Hwang, Kanadalı yazar Aminder Dhaliwal, Amerikalı yazar Rory Power ve Avusturyalı yazar Marko Diniç’i ağırlanacak.

İtalyan yazarlar Giulio Cavalli ve Luigi Ballerini, İtalyan Kültür Merkezi’nin katkılarıyla festivalde yer alacak.

Avrupa Birliği’nin destekleriyle Arnavutluk, Kosova, K. Makedonya, Sırbistan ve Türkiye’nin proje ortağı olduğu Kültürel Çeşitlilik için Bölgesel Ağ – READ programıyla yazar, şair ve yayıncılık profesyonelleri festivale katılacaklar.

Uluslararası yazarların yanı sıra Türk edebiyatının yeni seslerinden Fatma Nur Kaptanoğlu, Firdevs Ev, Kalben ve Selim Bektaş İTEF’te okurlarıyla bir araya gelecek.

İTEF - 2022 Fellowship Programı - Profesyonel Buluşmalar ile çeşitli uluslararası çeviri fonları, ajans ve yayınevlerinden yayıncılık profesyonelleri 6 - 7 Haziran tarihlerinde İstanbul'da buluşacak. Fellowship programı kapsamında İstanbul’u ziyaret eden konuklar Türk yayıncılar ile bir araya gelerek kendi ülkelerindeki yayıncılık dinamiklerini anlatacaklar.

İTEF 2022 yazarlarına sahnede Ayça Çakmak, Ayfer Tunç, Bade Baran, Banu Gürsaler Syvertsen, Berkan M. Şimşek, Emir Çubukçu, Mehmet Erkurt, Mehmet Berk Yaltırık, Nermin Mollaoğlu, Seçil Epik, Serda Kranda Kapucuoğlu ve Sibel Oral eşlik edecek.

Alfons Pupli, Banu Gürsaler Syvertsen, Göksel Türközü ve Mine Ünsal’ın katkılarıyla tüm İTEF etkinliklerinde simültane ve ardıl çeviri sağlanacak.

14. İTEF - İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla ve Beyoğlu Kültür Yolu etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek. Festival ana mekanı Beyoğlu’ndaki Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi olup, Kalyon Kültür Merkezi ve İtalyan Kültür Merkezi’nde yazar söyleşileri ve atölyeler düzenlenecek. İTEF 2022 yazarları Fatih İlçe Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle okullarda genç okurlarla bir araya gelecek.

​İTEF, dünyanın önde gelen edebiyat festivallerini bir araya getiren Word Alliance’ın bir üyesi olarak, 2022 yılında Norla – Norveç Edebiyat Fonu, LTI Korea – Güney Kore Edebiyat ve Çeviri Enstitüsü ve Canada Council – Kanada Sanat Destek Programı tarafından destekleniyor. Katkıda bulunanlar: UPM- Kymmene, Storytel, Sena Ofset, Mürekkep Haber, İthaki, Epsilon ve Timaş Yayınları.

14. İTEF - İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye buradan, programa ise buradan ulaşabilirsiniz.

0
2558
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage