12 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2021

13. İTEF - İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali Programı Açıklandı

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek İTEF - İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali, 1 - 5 Haziran 2021 tarihleri arasında “Bulutların Üstünde Edebiyat” temasıyla ilk kez sadece dijital olarak edebiyatseverlerle ekranlarda buluşacak.

Geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle hem dijital hem de fiziksel olarak düzenlenen İTEF - İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali 13. yılında yazarları, yayıncıları, çevirmenleri ve kitap okumayı seven herkesi ekranlar karşısında bir araya getirecek.

İTEF - İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali ekibi tema gerekçesine ve festival afişine dair şu sözleri söylüyor: “Edebiyatın, doğduğu coğrafyanın kültürüyle yoğrulup bir bulut gibi ülkeler üzerinde yükseldiğini ve farklı topraklara, farklı okurlara ulaştığını hayal ettik ve bu yılki temamızı “Bulutların Üstünde Edebiyat” olarak belirledik. ‘Bir edebiyat yapıtı mutluluktan uçmanızı sağlayabilir; hatta sizi bulutların üstüne bile çıkarabilir,’ sözüyle temamızı kucaklayan değerli çocuk kitapları illüstratörü ve yazarı Deniz Üçbaşaran festivalimiz için hazırladığı görsel ile bizleri bulutların üzerine çıkardı.”

Katılımcılar festival kapsamında düzenlenecek tüm etkinliklere ücretsiz katılabilecek. İTEF’in internet sitesinden konuşmalara kayıt olup ardından kayıtta belirtilen e-posta adresine gelen bağlantı ile Zoom üzerinden etkinliklere katılabilecekler. Simultane tercüme destekli etkinliklerde izleyiciler tüm söyleşileri Türkçe olarak izleyebilecek. İzleyicilerin yazarlara soru sorabilmesini mümkün kılacak olan Zoom katılımı 100 kişiyle sınırlıyken tüm etkinlikler İTEF'in InstagramFacebook ve YouTube hesaplarından da canlı olarak izlenebilecek.

İTEF 2021 – Bulutların Üstünde Edebiyat Etkinlik Programı

Tarih: 1 Haziran 2021 Salı, Açılış Etkinliği
Saat: 20.00 - 21.00
Program: Dilek Başak’ın dilimize kazandırdığı ve 2021 yılında Siren Yayınları tarafından basılan “Miras” adlı kitabın yazarı ve Norveç edebiyatının en önemli seslerinden biri olan Vigdis Hjorth, bir aile portresinin arka planını resmederken gerçeklere dayalı travmatik bir geçmişin hikayesini anlatıyor.
Yazar: Vigdis Hjorth (Norveç)
Moderatör: Serda Kranda Kapucuoğlu

Tarih: 2 Haziran 2021 Çarşamba
Saat: 20.00 - 21.00
Program:  Gülşah Ercenk’in çevirisiyle Yan Pasaj’dan yayımlanan ve Fransa’da çok satanlar arasında yer alan “Bugün Kalan Hayatımın İlk Günü”, tek hayatı yoğun işi olan bir kadının sürpriz bir yolculukla farklı bir yola girmesini ve seçimler yapmasını anlatıyor.
Yazar: Maud Ankaoua (Fransa)
Moderatör: Feride Çetin

Tarih: 3 Haziran, Perşembe
Saat: 20.00 - 21.00
Program: Arap edebiyatının güçlü temsilcilerinden Halid Halife tarafından kaleme alınan ve Hümeyra Ruzvanoğlu Süzen çevirisiyle Delidolu’dan yayımlanan “Bu Şehrin Mutfaklarında Bıçak Yok” kitabında politik, dini ve cinsel zorbalığın gölgesi altında yaşayan Suriyeli bir ailenin üç nesle yayılan hikayesi anlatılıyor.
Yazar: Halid Halife (Suriye)
Moderatör: Ayça Derin Karabulut

Tarih: 4 Haziran 2021 Cuma
Saat: 20.00 – 21.00
Program: Yabancı Yayınları’nın okurlarla buluşturduğu “Kaos Yürüyüşü" serisi, “Biz Ölümlüler”, “Son ve Ötesi” ve Delidolu’nun yayımladığı “Canavarın Çağrısı” kitaplarıyla tanıdığımız Patrick Ness, her kitabında genç okurlara farklı bakış açıları sunuyor ve şaşırtıcı kurgularıyla derin sorular akla getirerek okuru düşündürmeye yöneltiyor.
Yazar: Patrick Ness (ABD)
Moderatör: Elçin Demiröz Duru

Tarih: 5 Haziran 2021 Cumartesi, Kapanış Etkinlikleri
Saat: 15.00 – 16.00
Program: Pegasus Yayınları’ndan Sevinç Seyla Tezcan’ın çevirisiyle yayımlanan “Auschwitz Dövmecisi” ve “Cilka’nın Yolculuğu” kitaplarıyla tanıdığımız Heather Morris, Auschwitz-Birkenau toplama kamplarında geçen bir yaşam öyküsünü kaleme alıyor.
Yazar: Heather Morris (Avustralya)
Moderatör: D. Ayça Çakmak

Saat: 20.00 - 21.00
Program:  Seda Ersavcı’nın çevirisiyle Çınar Yayınları’ndan çıkan “Leziz Kadavralar” kitabının yazarı Agustina Bazterrica, son dönemin en acımasız ve bir o kadar da dokunaklı distopyasını yazarak, var olan besin zincirine farklı bir bakış açısı sunuyor.
Yazar: Agustina Bazterrica (Arjantin)
Moderatör: Yankı Enki

0
2623
0
  • 12-05-2021
    0
    750
    0
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
  • 12-05-2021
    0
    881
    0
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
  • 12-05-2021
    0
    923
    0
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage