04 EKİM, PAZAR, 2020

12. Teras Sergisi Heykel Sanatçılarını Ağırlıyor

​Türkiye’nin birçok şehrinde kısıtlamalar dolayısı ile üretimlerini durdurmak ve atölyelerini kapatmak zorunda kalan heykel sanatçılarına üretme ve yaratma motivasyonu olan “Her Şeye Rağmen” isimli Elgiz Müzesi’nin 12. Teras Sergisi ziyarete açıldı.

Bu sene “Her Şeye Rağmen” temalı açık çağrıya yanıt veren ve danışma kurulu tarafından seçilen 39 eserin yer aldığı teras sergisinde, heykel sanatına gönül vermiş genç sanatçıların sergileme imkânı bulamadığı büyük boyutlu işleri izleyiciyle bir araya geliyor.Elgiz Müzesi’nin 2012 yılından beri gerçekleştirdiği teras sergisi, açık çağrı ile her yıl ulusal ve uluslararası alanda üretim yapan heykel ve ‘land-art’ sanatçılarına ulaşarak İstanbul’u her yıl farklı bir temada heykel sanatıyla buluşturuyor. İki taraflı bir umut kaynağı olma hedefiyle yolan çıkan sergi, Seyhun Topuz, Rahmi Aksungur, Nilüfer Ergin, Haşim Nur Gürel ve Can Elgiz’den oluşan danışma kurulunun değerlendirmesinden geçerek düzenleniyor.

Sergiye paralel olarak tüm sanatçıların hikâyelerinin yer aldığı ve Evrim Altuğ’nun giriş yazısını kaleme aldığı bir katalog yer alıyor. Ek olarak içinde pandemi sebebiyle sergiyi ziyaret edemeyen ve kataloğa erişemeyenler için de eserlerin teknik bilgileri ve hikâyeleriyle bir video serisi sanatseverlere sunuldu. Videolara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

​23 Eylül’de açılan “Her Şeye Rağmen” sergisi, sosyal mesafe ve maske kullanımı kurallarına uyularak 11 Kasım tarihine kadar Elgiz Müzesi’nde ziyaret edilebilir.

​Fotoğraf: Kayhan Kaygusuz

0
2793
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage