02 NİSAN, PERŞEMBE, 2020

1. İstanbul Dijital Sanat Festivali Başlıyor

1. İstanbul Dijital Sanat Festivali, Mezo Dijital tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin desteğiyle Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde 29 ile 31 Mayıs 2020 tarihleri arasında izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. “Bağlantı aranıyor…” temasıyla gerçekleştirilecek festival, alanında öne çıkmış 30’dan fazla uluslararası ve ulusal sanatçıyı bir araya getiriyor.

Dijital teknolojilerle sanatı birleştiren ve ortaya sıra dışı bir üretim çıkarmaya hazırlanan İstanbul Dijital Sanat Festivali, sanatçılara yeni üretimleri için alan açarak yola koyuluyor. Veriyi çok daha hızlı bir şekilde elde ederek işleyen teknolojiyle giderek daha büyük bir dönüşümün içerisinde yer alan sanatı ortak bir potada eriten sanatçılar, elde ettikleri üretimleri soyutlayarak ve kavramlaştırarak kendileri için yeni olanaklar yaratıyor. Türkiye’de dijital sanatın ve dönüşümün nabzını yoklayarak önemli bir etkinliğe dönüşmeyi hedefleyen İstanbul Dijital Sanat Festivali, teknoloji dünyasındaki yeni gelişmeleri de sergilenen işlerle birlikte ziyaretçilerle buluşturmayı arzuluyor. Gelenekselle dijital sanatı birleştirecek platform, sanata ilgi duyan kitleyi genişletmek için çalışmalarına ve projelerine ara vermeden devam ediyor.

​1. İstanbul Dijital Sanat Festivali, proje kapsamında sahnelenmek üzere eser kabullerine de devam ediyor. Eser başvuruları ve daha fazla bilgi için festival yönetimi ile iletişime geçilebilir.

0
4766
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage