NELER OLUYOR
  • 03-03-2024

    Düşünceli yüzler, belirsiz ışık kaynakları ve gizemli alanlar Moonassi’nin atmosferik çizimlerini karakterize ediyor. Sanatçının geçtiğimiz günlerde Vazieux Gallery’de izleyiciyle buluşan kişisel sergisi “Murmures”, hafıza ve duyguların gerçeküstü dünyasını araştırıyor.

    Seul merkezli sanatçı siyah-beyaz mürekkep ve akrilik kullanarak figüratif sahneleri Kore hanji kağıdına çapraz tarama yaparak derin kontrastları, ikilikleri ve gerilimleri tasvir ediyor. Zengin siyah gölgeler, parlayan elleri ve yüzleri ortaya çıkararak aydınlık ile karanlık, farkındalık ile bilinçdışı, varlık ile yokluk, bilinen ile bilinmeyen arasındaki ilişkileri keşfediyor. Moonassi, sıvı bir ortam üretmek için bir taşa su ile öğütülmüş bir tür geleneksel Kore mürekkep çubuğu olan meok’u kullanıyor. Mürekkebi hazırlamanın meditatif süreci, sanatçının elindeki göreve odaklanmasına ve her adıma konsantre olmasına yardımcı oluyor.

    Çalışmasını “zihin illüstrasyonu” olarak tanımlayan Moonassi’nin çalışmaları, kafalarından birinin içindeki alevle ilgilenmek, boşluğa bakmak veya kollarını iple birbirine bağlamak gibi tekinsiz durumlardaki çiftlere veya ikizlere odaklanıyor. Konuları hem bireylerde hem de ilişkilerde var olan psikolojik ve ruhsal ikilemleri temsil ediyor ve sayısız yoruma davet eden rüya gibi bir dünya yaratıyor.

    Moonassi’nin çalışmalarını buradan inceleyebilirsiniz.

    Kaynak: Colossal

    Künye:
    1. Moonassi, “Tie the knot” (2024), meok and acrylic on hanji, 102 x 142 centimeters
    2. Moonassi, “Light we prepared” (2024), meok and acrylic on hanji, 93 x 119 centimeters
    3. Moonassi,  Please take care of this” (2023), meok and acrylic on hanji, 92 x 72 centimeters Moonassi, 
    4. Moonassi, “Keep you burning” (2023), meok and acrylic on hanji, 92 x 72 centimeters
    5. Moonassi, “Two times two” (2024), meok and acrylic on hanji, 142 x 102 centimeters
    6. Moonassi, “Dive into uncertainty” (2023), meok and acrylic on hanji, 92 x 72 centimeters
    7. Moonassi, “Seeing alone together” (2024), meok and acrylic on hanji, 142 x 102 centimeters
    8. Moonassi, “Superposition X” (2024), meok and acrylic on hanji, 48 x 34.5 centimeters

    0
    0
    1789
  • 28-02-2024

    BMG, Paco de Lucía Vakfı ile iş birliğinde, Pepe ve kardeşi Paco de Lucía’nın daha önce yayımlanmamış bir saatten fazla müziğini, kayıttan altmış beş yıl sonra müzikseverlerle buluşturuyor.

    Daha önce hiç duyulmamış 21 parça içeren bu koleksiyon, 17 Mayıs’ta yayımlanacak. Albümden ilk iki şarkı “Me Falta La Resistencia” ve “Buleria de Niño Ricardo” ise dinleyicilerle buluştu. 1959 ve 1960 yıllarına ait kayıtlar, Pepe ve Paco’nun 13 ve 11 yaşlarındaki ilk müzikal çabalarını temsil ediyor. Bu albüm, İspanyol kültürel mirası ve flamenko meraklıları için tarihi bir keşif niteliği taşıyor. Yapay zekâdan yararlanılarak restore edilen kasetin 20-24 Şubat tarihleri arasında New York’ta düzenlenecek Paco de Lucía Legacy Festivali’nde tanıtılacak. Bu kayıt, Paco de Lucía ve Pepe de Lucía olarak tanınmadan önce “Pepito ve Paquito” (küçük Pepe ve küçük Paco) olarak bilinen çağdaş flamenkonun iki önemli figürüyle geçmişe doğru büyüleyici bir yolculuk sunuyor.

    ​“Me Falta La Resistencia” ve “Buleria de Niño Ricardo” parçalarını buradan dinleyebilirsiniz.

    0
    0
    1753
  • 23-02-2024

    Glass Beams, 22 Mart’ta yayımlamayı planladığı yeni EP’sini aynı adı taşıyan “Mahal” şarkısı ile duyurdu.

    Melbourne merkezli üçlü, Türkiye’de GRGDN Müzik temsilciliğinde olan Ninja Tune ile yaptıkları yeni anlaşmanın hemen ardından yeni EP’si Mahal’ın 22 Mart’ta yayımlayacağını ve nisanda gerçekleşecek İngiltere/Avrupa turne tarihini açıkladı.

    2021’de çıkan ilk EP’si Mirage ile beklenmedik büyük bir başarı elde eden ve çok sayıda festivalde sahne alan Glass Beams, Mirage EP’sinin hipnotik yeni yorumlarını bir kez daha dinleyiciyle buluşturup dinleyici kitlesini genişletti. Bu “yayımlanmamış parçaların” ilk klipleri hızla internette dolaşmaya başladı, milyonlarca görüntüleme topladı ve bu sayede hızla büyüyen bir takipçi kitlesine ulaştılar. Grup, 2023 sonunda yeni şarkılarını kaydetmek için ev stüdyolarına çekildi. Bu kayıtlara da Mahal adını verdiler.

    Glass Beams’in doğuşu, grubun kurucu üyesi Rajan Silva’nın 1970'lerin sonlarında Hindistan’dan Melbourne’a göç eden babasının çocukluk anılarından ortaya çıkıyor. Silva, babasıyla tekrar tekrar izlediği bir DVD’yi hatırlıyor; 2002’de Londra Royal Albert Hall’da, efsanevi sitar sanatçısı Ravi Shankar ile kızı Anoushka’nın sahne aldığı, ikonik sanatçılar Eric Clapton, Paul McCartney ve ELO’dan Jeff Lynne’in de performans sergilediği eski Beatles üyesi George Harrison’a saygı konseri “Concert for George”. Müzik tarzlarının bu kesişimi, ikonik Bollywood vokalleri Asha Bhosle ve Mangeshkar sesleriyle, B.B. King ve Muddy Waters gibi blues efsanelerinin birlikte yer aldığı Silva’nın babasının plak koleksiyonuna da yansıyor. Özellikle Silva, R.D. Burman, Ananda Shankar ve kardeş Kalyanji-Anandji gibi sanatçıların öncülüğünü yaptığı Batı müzik tarzları ile geleneksel Hint müziğinin birleşimine ilgi duyuyor. Doğu ile Batı’nın, eski ile yeninin bu karışımında ortaya çıkan bu duyguyu grup kendi çalışmalarında yakalamaya çalışıyor.

    ​Glass Beams’in yeni EP’si Mahal, 22 Mart’ta dijital ve 17 Mayıs’ta fiziksel olarak Ninja Tune etiketiyle plak olarak çıkacak. Grubun “Mahal” şarkısını buradan dinleyebilirsiniz.

    0
    0
    3072
  • 19-02-2024

    İngiltere’nin Oscar’ı olarak bilinen BAFTA ödülleri, David Tennant’ın sunuculuğunu üstlediği tören ile sahiplerini buldu. 

    Britanya Film Akademisi’nin bu sene 77’ncisi düzenlenlediği BAFTA Ödülleri’ne 7 dalda ödül kazanan Oppenheimer damgasını vurdu. Gecede En İyi Film ödülüne layık görülen Oppenheimer ile Christopher Nolan En İyi Yönetmen, Robert Downey Jr. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve Cillian Murphy ise En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü ise Poor Things filmindeki performansıyla Emma Stone aldı.

    En İyi Film
    Oppenheimer,
    En İyi İngiliz Filmi
    The Zone of Interest
    En İyi Yönetmen
    Christopher Nolan, Oppenheimer
    En İyi Özgün Senaryo
    Anatomy of a Fall
    En İyi Uyarlama Senaryo
    American Fiction
    En İyi Kadın Oyuncu
    Emma Stone, Poor Things
    En İyi Erkek Oyuncu
    Cillian Murphy, Oppenheimer
    En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
    Da'Vine Joy Randolph, The Holdovers
    En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
    Robert Downey Jr., Oppenheimer
    İngiliz Yazar, Yönetmen veya Yapımcıdan En İyi İlk Film
    Earth Mama
    Yabancı Dilde En İyi Film
    The Zone of Interest
    En İyi Belgesel
    20 Days In Mariupol
    En İyi Animasyon Filmi
    The Boy and the Heron
    En İyi Oyuncu Kadrosu
    The Holdovers
    En İyi Sinematografi
    Oppenheimer
    En İyi Kostüm Tasarımı
    Poor Things
    En İyi Kurgu
    Oppenheimer
    En İyi Saç ve Makyaj
    Poor Things
    En İyi Orijinal Müzik
    Oppenheimer
    En İyi Prodüksiyon Tasarımı
    Poor Things
    En İyi Görsel Efekt
    Poor Things
    En İyi Ses
    The Zone of Interest

    0
    0
    2282
  • 14-02-2024

    Pop müziğin kraliçesi olarak adlandırılan Beyoncé, “TEXAS HOLD 'EM” ve “16 CARRIAGE” teklileri ile 29 Mart’ta yayımlayacağı yeni albümünü duyurdu.

    ​Beyoncé, geçtiğimiz pazar günü Super Bowl kutlamalarının ardından “TEXAS HOLD 'EM” ve “16 CARRIAGE” isimli iki yeni şarkı yayımlayarak hayranlarını şaşırttı. Beyoncé, aynı zamanda sosyal medyada parlak bir fragmanla sanatçının bir buçuk sene önce üç bölümlük müzikal bir proje olarak ifade ettiği, RENAISSANCE albümünü takip edecek, ismini henüz paylaşmadığı yeni albümünü duyurdu. Beyoncé’nin yeni albümü 29 Mart’ta yayımlanacak.

    0
    0
    3156
  • 12-02-2024

    Portishead’in ikonik sesi Beth Gibbons’ın, 17 Mayıs’ta yayımlanacak ilk solo albümü Lives Outgrown’dan “Floating On A Moment” isimli ilk teklisini Türkiye’de GRGDN Müzik temsilciliğindeki Domino Recording etiketiyle müzikseverlerle buluşturdu.

    10 yıllık bir sürede kaydedilen 10 parçadan oluşan Lives Outgrown’un yapımcılığını James Ford, prodüksiyonun son dokunuşunu ise Lee Harris yaptı. Albümün ilk teklisi “Floating On A Moment”ın videosu, David Bowie’nin “Where Are We Now?” klibinden tanıdığımız multimedya sanatçısı ve yönetmen Tony Oursler tarafından yönetildi.

    Beth Gibbons’ın ilk solo albümü Lives Outgrown, sanatçının bugüne kadarki en bireysel çalışması olma özelliği taşıyor. Gibbons bu albümü “Bir sürü veda...” sözleri ile tanımlıyor. Ailesine, arkadaşlarına ve kendi eski hâline veda ettiği bu parçalar dinleyiciye, geçmişi düşünmenin beklenmedik, daha keskin bir odaklanmaya neden olduğu, ileriyi düşünmenin ise artık bir sonuç vermediği bir yerden, hayatın tam ortasından sesleniyor.

    Lives Outgrown albümünü Standart LP, Deluxe LP, Standart CD ve Deluxe CD olarak DominoMart veya bethgibbons.net üzerinden orijinal imzalı kart postalla sipariş verebilirsiniz.

    ​Beth Gibbons’ın “Floating On A Moment” teklisini buradan dinleyebilir, klibini ise buradan izleyebilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=ldrx0eSqV-E

    0
    0
    2946
  • 05-02-2024

    66. Grammy Ödülleri, dün gece (4 Şubat) Los Angeles’ta düzenlenen ve Trevor Noah’nın sunuculuğunu üstlendiği tören ile sahiplerini buldu. 

    Müzik dünyasının en prestijli ödülleri olan Grammy Ödülleri’nde, Taylor Swift dördüncü kez “Yılın Albümü” kategorisinde ödül kazanarak ilke imza attı. Midnights albümüyle “Yılın Albümü” ve “En İyi Pop Vokal Albümü” ödüllerini alan Taylor Swift, “Yılın Albümü” kategorisini dört kez kazanan ilk müzisyen oldu. Ayrıca Swift, yeni albümü The Tortured Poets Department’ı 19 Nisan’da yayımlayacağını da duyurdu. Miley Cyrus, seneye damgasını vuran “Flowers” şarkısıyla kariyerinin ilk Grammy’sini aldı. Ayrıca törenden SZA, Killer Mike ve boygenius üç ödülle ayrıldı. 66. Grammy Ödülleri’nin kazananlarını detaylı olarak buradan görebilirsiniz.

    Yılın Albümü
    Taylor Swift - Midnights

    Yılın Şarkısı
    Billie Eilish - “What Was I Made For?”

    Yılın Kaydı
    Miley Cyrus - “Flowers”

    En İyi Yeni Müzisyen
    Victoria Monét

    En İyi Klip
    The Beatles - “I’m Only Sleeping”

    En İyi Solo Pop Performansı
    Miley Cyrus - “Flowers”

    En İyi Duo/Grup Pop Performansı
    SZA ft. Phoebe Bridgers - “Ghost in the Machine”

    En İyi Pop Vokal Albümü
    Taylor Swift - Midnights

    En İyi Rap Albümü
    Killer Mike - Michael

    En İyi Rap Şarkısı
    Killer Mike ft. André 3000, Future, and Eryn Allen Kane - “Scientists & Engineers”

    En İyi Rap Performansı
    Killer Mike ft. André 3000, Future, and Eryn Allen Kane - “Scientists & Engineers”

    En İyi Caz Vokal Albümü
    Nicole Zuraitis - How Love Begins

    En İyi Enstrümantal Caz Albümü
    Billy Childs - The Winds of Change

    En İyi R&B Performansı
    Coco Jones - “ICU”

    En İyi R&B Şarkısı
    SZA - “Snooze”

    En İyi R&B Albümü
    Victoria Monét - Jaguar II

    En İyi Alternatif Müzik Albümü
    boygenius - The Record

    En İyi Alternatif Müzik Performansı
    Paramore - “This Is Why”

    En İyi Metal Performansı
    Metallica - “72 Seasons”

    En İyi Rock Albümü
    Paramore - This Is Why

    En İyi Rock Şarkısı
    boygenius - “Not Strong Enough”

    En İyi Rock Performansı
    boygenius - “Not Strong Enough”

    En İyi Pop Dans Kyadı
    Kylie Minogue - “Padam Padam”

    En İyi Progresif R&B Albümü
    SZA - SOS

    Yılın Prodüktörü
    Jack Antonoff

    Yılın Şarkı Yazarı
    Theron Thomas

    ​Kaynak: The Guardian

    0
    0
    3691
  • 05-02-2024

    İngiliz şarkıcı ve söz yazarı James Arthur, beşinci stüdyo albümü Bitter Sweet Love’ı müzikseverlerle buluşturdu.

    Dünya çapında milyarlarca dinlenmeye ulaşan James Arthur’un yeni albümü Bitter Sweet Love’da “A Year Ago”, “Blindside”, “Just Us”, “Homecoming”, “Sleepwalking” ve albüme adını veren “Bitter Sweet Love” gibi 13 parça yer alıyor.

    James Arthur, yeni albümünde vizyonuna kimin uyacağını görmek için farklı yapımcılarla seanslar yaptığı hazırlık sürecini Los Angeles’ta, Steve Solomon ile sonlandırdığını paylaşıyor. Sanatçı 2024’te ayrıca, Londra’daki Wembley Arena da dahil olmak üzere, dünya çapında birçok arenayı kapsayan büyük bir dünya turnesine çıkacak. 

    James Arthur’un yeni albümü Bitter Sweet Love’ı buradan dinleyebilirsiniz.

    Bitter Sweet Love 
    1. “Bitter Sweet Love”
    2. “Free Falling”
    3. “Sleepwalking”
    4. “Blindside”
    5. “Just Us”
    6. “Comeback Kid”
    7. “From The Jump”
    8. “A Year Ago”
    9. “Ruthless”
    10. “New Generation”
    11. “My Favourite Pill”
    12. “Is It Alright?”
    ​13. “Homecoming”

    0
    0
    2616
  • 04-02-2024

    Londra merkezli indie rock grubu The Last Dinner Party’nin Prelude to Ecstasy isimli ilk albümü Island Records etiketiyle müzikseverlerle buluştu.

    James Ford’un prodüktörlüğünü üstlendiği Prelude to Ecstasy albümünde grubun daha önce yayımladığı ve dinleyicilerden büyük beğeni toplayan “Nothing Matters”, “Sinner” ve “My Lady Of Mercy” gibi teklileri yer alıyor.

    The Last Dinner Party, ilk albümleri hakkında şunları söyledi: “Ecstasy; tutkulu bir coşku ve görkemli bir acı arasında, insan hislerinin uç noktalarında mekik dokuyan bir sarkaç; albümü bir araya getiren konsept de bu. Ortak ve bireysel deneyimlerimiz ile dokunan kumaşıyla, zemin altından çıkarttıklarımız. Gitar sololarını şeytan çıkarırcasına, itirafları günlükten almışçasına ve orkestrayı da başka bir dünyadan davet etmişiz gibi ortaya çıkardık. Ne isek onu ortaya koyduğumuz albümümüzü herkes ile paylaşmak çok özel bir his.”

    ​The Last Dinner Party’nin Prelude to Ecstasy albümünü buradan dinleyebilirsiniz.

    0
    0
    1922
  • 02-02-2024

    2010 yılında kurulan Belçikalı müzik grubu Oscar and the Wolf’un “Angel Face” isimli yeni teklisi yayımlandı.

    Oscar and the Wolf, yeni şarkısı “Angel Face”de kalp kırıklığını hafifletmek için dinlediğimiz en sevdiğimiz şarkıları duymanın verdiği doğal dopamin patlamasını yansıtıyor. Saf pop coşkusunu ham duygusal çalkantılarla birleştiren bir öz analiz olan şarkıda, Max Colombie kontrastın gücüne inanıyor ve karanlık bir atmosferi pop duyarlılığıyla birleştirerek kendine özgü bir ses yaratıyor. Müziği ile sürekli olarak aydınlık ve karanlık duygular arasındaki hassas etkileşimi keşfeden müzisyen, tek bir an içinde en savunmasız ve görkemli benliğini bir arada somutlaştırabilen manyetik bir sanatçı olarak özgünleşiyor.

    Oscar and the Wolf, “Angel Face” şarkısı hakkında şunları söylüyor: “‘Angel Face’te bir ayrılık yaşıyorum, barda kayboluyorum. Ayakta kalan son adamım çünkü herkes çoktan evine gitmiş ve ışıkları yakmışlar… Her bölüm belli bir yasak tüketim ya da uyuşturucu hakkında bir hikâye. Bazen güzel ve tatlı, bazen karanlık ve acı. Eskiden kendimi gerçekte var olmayan senaryolarda bir karakter olarak görürdüm. Şimdi, çalışmalarım gerçekten otobiyografik olmaya başladı.

    ​Oscar and the Wolf’un “Angel Face” isimli yeni teklisini buradan dinleyebilirsiniz.

    0
    0
    1305
DAHA FAZLA
Advertisement
Geldanlage