GÜNDEM
  • 24-07-2015

    3. dalga kahve akımının bir araya geldiği bu yıl ikincisi düzenlecek İstanbul Coffee Festival, tüm kahve severleri 22-25 Ekim tarihleri arasında İstanbul’un önemli tarihi dokularından birine Haydarpaşa Garı’na davet ediyor.

    İstanbul’un önde gelen nitelikli kahve dükkanlarının özel kahve, çay ve yiyecekler sunduğu, içecek markaları ile kahve makinası üreticilerinin yer aldığı, profesyonel baristalardan gösteri ve sunumlarının yanı sıra tasarım ürünlerin satılacağı, interaktif workshopların, seminerlerin, akustik konserlerin, sanat sergisinin ve daha birçok ilgi çekici etkinliğin olacağı kafein bayramını kaçırmayın! Biletler çok yakında satışa sunulacak.

    0
    0
    2159
  • 24-07-2015

    Türkiye’de ilk kez geçtiğimiz yıl Pera Müzesi’nde düzenlenen, genç video sanatçılarını bir araya getiren tek gecelik, deneysel video sergisi “Kendin Çek, Kendin Göster” için 2015 başvuruları açıldı.

    Pera Müzesi’nin film ve video etkinlikleri kapsamında sunduğu ve küratörlüğünü maybe art projects’in üstlendiği “Kendin Çek, Kendin Göster / BYOB” etkinliği 4 Eylül Cuma günü 19:00 – 23:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 

    2010 yılından bu yana dünyanın çeşitli şehirlerinde düzenlenen BYOB’nin İstanbul’daki ikinci etkinliği, popüler ve ana akım sanat ortamına alternatif yönleriyle öne çıkan işlere yer vermeyi amaçlıyor. Tek gecelik serginin sanatçı başvuruları 7 Ağustos 2015’e kadar yapılabilecek.

    Etkinlikte yer alan sanatçılar kendi projeksiyonlarını getirip, kendi gösterimlerini düzenleyecekler. Video ile çalışan, bir galeri tarafından temsil edilmeyen, projektörünü getirebilecek ve işlerini paylaşmak isteyen tüm genç sanatçılar sergide yer almak için başvurabilir. 

    Başvurmak için: http://bit.ly/1g52zgY
    Başvuru için son gün: 7 Ağustos 2015

    Etkinlik ücretsizdir.

    Pera Müzesi: Meşrutiyet Caddesi No: 65 Tepebaşı, Beyoğlu, 34443 İstanbul

    0
    0
    3773
  • 23-07-2015

    Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek %100 Metal Fest Headbangers’ Weekend 29-30-31 Ağustos tarihleri arasında KüçükÇiftlik Park’ta dünyanın ve ülkemizin en başarılı gruplarıyla festivalcileri buluşturacak.

    Festivalin bu yılki kadrosunun yabancı konukları arasında Avrupa’nın thrash devi Kreator, Grammy 2015 adayı Amerikalı progresif dahileri Mastodon, ülkemize ilk kez gelecek Jeff Loomis’li kadrosuyla Arch Enemy, gotik metalin öncülerinden Therion, İsveç metalinin ünlü ismi Katatonia, melodik death metalin İsveçli yaratıcıları At The Gates, Fin folk metalin öncülerinden Ensiferum, yeni albümleriyle Moonspell, death metal efsanesi Carcass, dark metalin en saygın isimlerinden olan Rotting Christ, 2014 yılının en iyi extreme metal albümünün sahipleri Septicflesh ve Dubai’li genç topluluk Svengali yer alıyor.

    Festival ülkemizin başarılı metal gruplarını da ağırlıyor. Murder King, Pitch Black Process, Metalium, Thrown to the Sun, Soul Sacrifice, Kes, Vortex of Clutter, Athor ve Chaosnerve toplulukları heyecan verici performanslarıyla dinleyicisinin karşısına çıkacak.

    Festival Programı:

    29 Ağustos 2015 Cumartesi:

    Katatonia, At The Gates, Ensiferum, Moonspell, Septicflesh, Soul Sacrifice, Chaosnerve

    30 Ağustos 2015 Pazar:

    Kreator, Therion, Carcass, Rotting Christ, Metalium, Pitch Black Process, Athor

    31 Ağustos 2015 Pazartesi:

    Mastodon, Arch Enemy, Murder King, Thrown To The Sun, Kes, Svengali, Vortex of Clutter

    0
    0
    1047
  • 23-07-2015

    Darren Pearson 'Darius Twin' isimli çalışmasıyla kamera üzerinde uzun pozlama ayarını kullanarak yaratıcı çalışmalar üretiyor. Sanatçı 'Lightpainting' serisinde özellikle iskelet ve melek desenleri üzerinde çalışıyor. Los Angeles'ta yaşayan Pearson, çalışmalarına Kaliforniya'nın değişen manzarasını yansıtıyor.

    Photosop kullanmadan çalışan sanatçı, karmaşık ışık etkisinden yararlanarak şaşırtıcı işler ortaya çıkarıyor. Göz atmak isterseniz: http://www.dariustwin.com/

    0
    0
    1200
  • 23-07-2015

    Japon heykeltıraş Yoshitoshi Kanemaki, gerçeküstü insan figürleri üzerine çalışıyor. Sanatçının ahşap ve boya kullanarak ürettiği heykellerinde dönüşmüş organ ve vücutlar gözlemlenebiliyor. Genellikle sürrealist öğeler taşıyan eserler ağaç gövdelerinin üzerindeki incelikli çalışmalar sonucu ortaya çıkıyor.

    Üç boyutlu ve hareketli heykeller, iki ya dadaha fazla insanın bir arada görünümünü andırıyor. Sanatçının biraz ürkütücü eserlerini incelemek için: https://www.behance.net/gold44104

    0
    0
    1209
  • 23-07-2015

    20. İstanbul Tiyatro Festivali 2016 programında yer vermek için yerli projeler aramaya devam ediyor. Festivale katılacak projeler başvuru formlarının 28 Ağustos tarihine kadar İstanbul Tiyatro Festivali Merkezi’ne teslim edilmesi gerekiyor.

    Festival kuralları içinde başvurulan projenin daha önce İstanbul’da sahnelenmemiş olması yer alıyor. İki aşamada değerlendirilecek olan projelerin seçimleri 28 Ağustos tarihinden sonra açıklanacak.

    İstanbul Tiyatro Festivali Merkezi Adresi: Sadi Konuralp Cad. No: 5 Nejat Eczacıbaşı Binası, Şişhane

    0
    0
    2143
  • 23-07-2015

    "I Need a Dodge! Joe Strummer on the Run" 
    [Bana Bir Dodge Lazım! Joe Strummer Kaçışta] (2014)
    Yönetmen: Nick Hall
    67 dakika
    İngilizce ve İspanyolca; Türkçe ve İngilizce altyazılı
    21 Ağustos Cuma 19:00
    SALT Beyoğlu

    ​Yıl 1997; The Clash’in kurucularından Joe Strummer, Glastonbury Festivali’nden katıldığı İspanyol Radio 3 canlı yayınında, 12 yıl önce Madrid’den aldığı Dodge’undan bahseder. Müzisyenin, şehrin hangi otoparkında bıraktığını hatırlayamadığı kayıp otomobilinin bulunması için Madrid halkına çağrı yapılır.

    Bu belgesel film, medyanın odağında olduğu sekiz yılın ardından, Strummer’ın kendine yeni bir yol çizme zorunluluğunun hikâyesini anlatır; İspanya’ya onu nelerin çektiğini, Madrid’in yerli gruplarından 091 ile ilişkisini ve sevgili Dodge’unun akıbetini araştırır.

    Bu gösterim, İngiliz punk rock grubu The Clash’ın eş kurucusu ve vokalisti Joe Strummer’ın doğum gününü anmak üzere gerçekleştirilmektedir. 2002’de hayatını kaybeden müzisyen, yaşasaydı 63 yaşına girecekti.

    0
    0
    2182
  • 22-07-2015

    Ragtime, Ürperti, Billy Bathgate gibi Türkçe’ye de çevrilen birçok tarihi romanın Amerikalı yazarı E.L. Doctorow bir süredir akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü bir hastanede bugün hayata veda etti.

    Edebiyat dünyasının saygın ödüllerinden PEN/Faulkner Ödülü ve ABD Kongre Kütüphanesi Amerikan Edebiyatı Ödülü'nün de sahibi olan Doctorow 50 yıllık yazın hayatında 10 roman, bir tiyatro oyunu, iki kısa öykü ve pek çok makale yayımladı. 

    0
    0
    2312
  • 22-07-2015

    Birbirinden eğlenceli aktivitelerin ve konserlerin yer aldığı DoluFest 4-5-6 Eylül tarihleri arasında LifePark’ta gerçekleşecek.

    Üç gün sürecek festivalde dj performansları, Tasarım Panayırı, workshoplar, açık hava etkinlikleri ve yarışmaların yanı sıra festivalciler MFÖ, Can Bonomo, Ece Seçkin, Sattas, Yol Project, Emir Ersoy, DJ David Şaboy ve DJ Dağhan Atik performansları ile festival coşkusunu tüm gün yaşayacak.

    Siz de şehrin kalbindeki doğada gerçekleşecek DoluFest'te yerinizi almak istiyorsanız biletler Biletix'te.

    Festival Programı:

    Ana Sahne

    4 Eylül 2015 Cuma


    12:00 Kapı Açılış
    12:00 Medya Sponsoru DJ Performansları
    18:00 DJ Dağhan Atik
    20:00 Yol Project
    22:00 Can Bonomo

    5 Eylül 2015 Cumartesi

    12:00 Kapı Açılış
    12:00 Medya Sponsoru DJ Performansları
    18:00 DJ Dağhan Atik
    20:00 DJ David Şaboy
    21:00 DJ David Şaboy feat. Ece Seçkin
    22:00 MFÖ

    6 Eylül 2015 Pazar

    12:00 Kapı Açılış
    12:00 Medya Sponsoru DJ Performansları
    18:00 DJ Dağhan Atik
    20:00 Sattas
    22:00 Emir Ersoy 

    0
    0
    1384
  • 22-07-2015

    Türkiye’de ilk defa hem iç mekan hem de dış mekanı kullanan galeri sergisi gerçekleşiyor. OVERTHOSE Nişantaşı’nda galeri ile bütünleşik 300 metrekarelik arka bahçe genç kuşak çağdaş sanatçıların işlerinin sergileneceği bir mekan olarak kurgulandı. İç-mekanda 3 boyutlu çalışmalar ile başlayan sergi izleyiciyi dış-mekana taşıyor. Doğal peyzajı ve bitkisel çeşitliliğini koruyan bu bahçe, her bir sanatçının kendi sanat anlayışı ekseninde mekansal bağlamla ilişki kurduğu bir çeşitlilik sunuyor.

    “SAKLI” Türkiye çağdaş sanatında 3 boyutlu işler yapan ve genç kuşak içerisinde öne çıkan dokuz sanatçının çalışmalarını bir araya getiren büyük boyutlu bir proje sergisi. Bu özel sergide birbirinden tamamen farklı iki alanın eserler aracılığıyla birleştirilmesi ile izleyici için alışılmışın dışında bir sergi deneyimi sunmak hedeflendi. Nişantaşı gibi kentsel anlamda planlı gelişmiş ve şehrin merkezi bir bölgesinin en işlek caddesinde yer alan OVERTHOSE’da başlayan serginin sürpriz bir doğal alana açılması az bulunur bir algılamayı mümkün kılıyor. Biçimlendirilmiş kartezyen mekanlardan organik bir yumuşak zemine geçişin bağlamı çağdaş sanat çalışmaları ile kat edilen bir büyük enstalasyon hissi veriyor.

    Bir kısmı İstanbul’da bir kısmı da yurt-dışında yaşayan sanatçılar farklı biçim anlayışlarına sahipler. Bu sanatçılara ait çalışmalar bir yandan birbirleri ile etkileşime geçerek sınırlı da olsa bir diyalog kuruyorlar. Diğer taraftan özellikle dış mekan bahçede konumlanmış her bir çalışma kendi başına algılanmayı ve anlaşılmayı bekliyor.

    “SAKLI” sergisi 5 Eylül'e dek Nişantaşı OVERTHOSE’da izlenebilecek. Sergide yer alan sanatçılar; Haluk Atalayman, Gülen Eren, Elçin Ekinci, Ferit Furuncu, Sesil Beatris Kalaycıyan, Kadriye İnal, Neda İsmail Atar, Ilgın Seymen, Meliha Sözeri.

    Galeri adresi:  Maçka Cad. Erhan Apt. No:16, Şişli

    0
    0
    3439
DAHA FAZLA
Geldanlage