GÜNDEM
  • 24-02-2016

    “Brienne’e varır varmaz insanlar birden saklanmaya başladılar, sadece ufak bir bakkal yanlışlıkla açık kaldı. Sonra o da kapandı ve o zamandan beri kasaba ölüme terkedildi…”

    "Yeni Alman Sineması"nın mistik ekole sahip önemli sinemacısı Werner Herzog'ın, kült filmlerinin yanı sıra benzersiz bir tecrübenin kitabı olarak tanıtılan Buzda Yürüyüş adlı kitabı Jaguar etiketiyle raflardaki yerini aldı.

    20. yüzyılın en önemli sinema eleştirmenlerinden yakın arkadaşı Lotte Eisner’in Paris’te hasta yatağında ölmek üzere olduğu haberini alınca Herzog, Münih’ten Paris’e yürüyerek giderse Eisner’in ölmeyeceğine, iyileşeceğine dair çılgınca bir inanca kapılır. Bir sırt çantası ile çıktığı bu yolculukta köylerden, tarlalardan, dağ yollarından kar buz içinde geçerken karşılaştıklarını kendisine has üslubu ile kâğıda aktarır. Yolda gördüklerini anlatırken aslında yaşam, ölüm ve dünya hakkındaki düşüncelerini de okuyucuya kesik ama derin konuşmalarla anlatır.

    Buz üstünde uzun bir yolculuğa çıkaran Herzog, 1982 yılında Lotte Eisner’in Helmut Kautner Ödülü alması üzerine yaptığı konuşmayı da kitabın sonuna ekleyerek okuyucuya sunar.


    Werner Herzog

    Buzda Yürüyüş

    Çeviri: Ali Bolcakan

    Jaguar Kitap

    14 TL

    0
    0
    4446
  • 24-02-2016

    Son dönemin popüler isimlerinden Yüzyüzeyken Konuşuruz ve Sofar İstanbul’daki performansıyla herkesin tanıdığı Deniz Tekin aynı sahnede.

    Bronx Pi Sahne’de 26 Şubat 21.00’de indie müzikseverler için unutulmaz bir gece yaşatacaklar.

    0
    0
    2433
  • 24-02-2016

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 7-17 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

    35. İstanbul Film Festivali Altın Lale yarışmalarının jüri başkanları belirlendi. 35. İstanbul Film Festivali Altın Lale Uluslararası Yarışma jüri başkanlığını yönetmen Pablo Trapero, Altın Lale Ulusal Yarışma jüri başkanlığını ise oyuncu Müjde Ar üstlenecek.

    Pablo Trapero başkanlığındaki Altın Lale Uluslararası Yarışma jürisinin seçtiği filmler Eczacıbaşı Topluluğu tarafından 25.000 avroluk para ödülüyle destekleniyor. Bu ödülün 10.000 avrosu Altın Lale’nin sahibi olacak filmin yönetmenine, 10.000 avrosu filmin Türkiye’deki dağıtımını üstlenecek firmaya, 5.000 avrosu ise Jüri Özel Ödülü’nü kazanacak filmin yönetmenine verilecek. Altın Lale Uluslararası Yarışma’ya “Sinemaya Yeni Bakışlar” temasını izleyen filmler katılıyor.

    0
    0
    1691
  • 24-02-2016

    “Geleceğin resminin amacı nedir?” sorusuna Giorgio de Chrico şöyle cevap vermişti: “Şiirin, müziğin ve felsefenin amacı neyse o. Daha önce bilinmeyen duyumlar yaşamak. Yontuya her zaman engel olan şeyden, insan biçimcilikten kesin olarak kurtulmak. Her şeyi, insanı bile şey olarak görmek.”

    Metafizik sanatının kurucusu Giorgio de Chirico’nun yapıtları “Dünyanın Gizemi” başlığı altında 24 Şubat – 1 Mayıs tarihleri arasında Pera Müzesi’nde sergileniyor.

    Sergi, sanatçının yaklaşık 70 resim, iki litografi serisi ve 10 heykelini bir araya getirerek, 1909 tarihli erken dönem eserinden 1970’lerin ortalarına, son dönem yapıtlarına dek geniş bir panorama sunuyor.

    İlk görsel: Giorgio de Chirico – Hektor and Andromakhe

    0
    0
    6505
  • 24-02-2016

    Pera Müzesi, 24 Şubat – 1 Mayıs tarihleri arasında koleksiyonerliği ele alan “Anı ve Süreklilik: Huma Kabakcı Koleksiyonu’ndan Bir Seçki” sergisini sunuyor.

    Türkiye’de az sayıda bulunan, belli bir bilinç ve süreklilikle oluşturulan koleksiyonların birini kapsamlı biçimde göz önüne seren serge, tematik bir seçkiyle farklı kuşakların koleksiyonerliğe bakışına ışık tutuyor.

    Küratörlüğünü Huma Kabakcı ve Esra Aliçavuşoğlu’nun yaptığı sergi, Türkiye’den ve dünyadan 45 sanatçının 70’e yakın yapıtını bir araya getiriyor. Bu sanatçılar arasında Aliye Berger, Sabri Berkel, Mübin Orhon, Sarkis, Canan Tolon, Fahrelnissa Zeid, Ferruh Başağa, Canan Dağdelen, Joseph Beuys, Damien Hirst, David Hockney, Max Ernst ve çağdaş sanatın önde gelen nice ismi yer alıyor.

    İlk görsel: Almagul Menlibayeva

    0
    0
    3943
  • 23-02-2016

    “Tanrım, sen herkesin ortak ölçüsüsün. Farklı eylemlerin gerçek bağısın.”

    Zeplin Kitap, Antoine de Saint-Exupery'nin Kale adlı kitabını, İsmail Yerguz çevirisiyle okurla buluşturdu.

    Diğer kitaplarının aksine aslında bir roman olmayan Kale romanlarının toplamı niteliğinde. Exupery'nin insana, hayata, ölüme dair duyduğu huzurluğunun kitabı.

    Kitapta bir Berberi ağası, babasının ona güçlü bir kral olması için verdiği dersleri anımsar. Küçük Prens artık büyümüş ve masumiyetini yitirmiştir; artık bir prens değil kraldır. Çöllerin ve koskoca bir ülkenin kralıdır. Ülkesine adalet dağıtır, düşmanlarını bozguna uğratırken, sürekli babasının öğütlerini anımsar, anılara dalar.

    Antoine de Saint-Exupery
    Çeviren: İsmail Yerguz
    Zeplin Kitap
    44,00 TL

    0
    0
    3055
  • 23-02-2016

    Tiyatro Ak’la Kara’da “Üç Nokta” oyunu seyirciyle buluşuyor.

    Kerem Kobanbay ve Savaş Özdural’ın kurucusu olduğu Tiyatro Ak’la Kara, 2015-2016 sezonunda üçü yeni, ikisi geçen sezondan olmak üzere toplam beş oyunla seyircisi ile buluşuyor. Kerem Kobanbay’ın yazdığı Murat Sarı’nın yönettiği oyunda gülmeye doyamayacaksınız.

    Kerem Kobanbay, Bedia Ener, Levent Ünsal, Buket Dereoğlu, Vural Buldu, Devrim Atmaca, Nazlı Kar, Ahmet Taşdemir, Can Esendal’ın oyunculuklarıyla sahneye taşınan oyun, 5-11-18 Mart tarihlerinde sahnnelenecek.

    0
    0
    1761
  • 23-02-2016

    Önümüzdeki ayların konserleri birer birer açıklandıkça 2016’nın müzik açısından dolu dolu geçeceği anlaşılıyor.

    Zorlu PSM’de 23 Nisan’da Vika Yermolyeva, 2 Mayıs’ta Steven Wilson, 13 Mayıs’ta Teho Teardo & Blixa Bergeld, 27 Mayıs’ta Tindersticks, 8 Haziran’da PJ Harvey, 11 Haziran’da Sigur Ros, 28 Haziran’da ise M83 sahnede!

    Dört yıllık aranın ardından 15 Nisan’da dokuzuncu stüdyo albümüThe Hope Six Demolition Project’i çıkarmaya hazırlanan PJ Harvey bu yazın en çok beklenen isimlerinden biri. Tindersticks de yeni albümleri The Waiting Room turnesi için İstanbul’a uğrayacak.

    0
    0
    1920
  • 23-02-2016

    artnivo.com, Istanbul Performance Art ve Performistanbul beraberliğinde, performans sanatı, 3+1 ile izleyicilerle buluşacak. Performans serisi, sanatçılar Burçak Konukman, Gülhatun Yıldırım ve Pınar Derin Gençer’in bir eş zamanlı ve takiben üç ayrı solo performanslarından oluşuyor.

    Serinin ilki 27 Şubat Cumartesi saat 19:30 - 21:30 arasında Şişhane bölgesinde Nejat Eczacıbaşı Binası’nın giriş katında yer alan artnivo.com project space’te deneyimlenebilecek. Eş zamanlı olarak üç sanatçının aynı proje mekanında gerçekleştireceği performansta Burçak Konukman “2’si Bir Arada”, Gülhatun Yıldırım “Tanımlanmamış Bölge” ve Pınar Derin Gençer “Between You and Me” ile yer alacak.

    Performans ücretsizdir. Serinin devamında gerçekleşecek solo performanslar biletli yapılacaktır.

    İlk görsel: Pınar Derin Gençer, Between you and me

    0
    0
    3432
  • 23-02-2016

    Roger Cook’un “Yok Olmadan” sergi etkinliği kapsamında yapacağı “Anlam Taşımak: Estetik Karşılık ve Sorumluluk” başlıklı konuşmaya Alper Aydın ve Elmas Deniz de söyleşmek için katılacak.

    Roger Cook’un “Yok Olmadan” sergi kataloğundaki “Dostum Güzel Hava: Antroposen için Sanat” başlıklı makalesini temel alarak hazırladığı konuşma, sanatçı ve izleyicilerin içinde yaşadığımız ekosisteme ilişkin hem estetik karşılıklara hem de sorumluluklarından doğan sorulara odaklanıyor.

    Katılımın ücretsiz olduğu bu sergi, 25 Şubat Perşembe günü 18.30-20.00 saatleri arasında İstanbul Modern'de gerçekleşecek.

    0
    0
    1832
DAHA FAZLA
Geldanlage