GÜNDEM
  • 01-07-2018

    Pera Müzesi, Onur Haftası kapsamında web sitesinde sinemaseverlere altı kısa film sunuyor. Filmler, bireylerin kendi kimliklerini bulma ve sonraki süreçte yaşadıklarına dair kimi zaman eğlenceli kimi zaman da mahrem hikâyeleri içeriyor.

    Seçki; bir ilk ergenin duygularını gizleme çabaları, kendi güvenli alanlarını bir yüzme kulübünde bulan trans bireyler ve kendi kimliklerini komik, mahrem hikâyeler eşliğinde keşfeden kadınlar gibi geniş bir yelpazede çeşitlenen deneyimlere odaklanıyor. Pera Müzesi web sitesinde yer alan seçki altı kısa filmden oluşuyor: Kalp Atışımda (2017), Beyaz Atlı Prens Boşuna Gelme (2009), Yüzme Kulübü (2006), Hâlâ Yanıyor (2017), Pembe Oğlan (2015), Ben Kızlardan Hoşlanıyorum! (2016). İzleyiciler filmleri Pera Müzesi web sitesinden online olarak izleyebiliyorlar. Detaylara https://www.peramuzesi.org.tr/Film adresinden ulaşabilirsiniz.

    0
    0
    1903
  • 01-07-2018

    Doğuş Grubu’nun Leica Camera AG işbirliğiyle İstanbul’a taşıdığı Leica Galeri bomontiada’daki yerleşkesinde “Werner Bischof: 1936-1954” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergi, İkinci Dünya Savaşı’nın neden olduğu yıkım üzerine yayımladığı foto röportaj ile uluslararası itibar kazanmış İsviçreli fotoğrafçı Werner Bischof’un eserlerinden oluşuyor.

    ​1949’da kurucu üyelerle birlikte Magnum Fotoğraf Ajansı’na katılan ilk fotoğrafçı olan Bischof, endüstri ve teknolojiden etkilenen geleneksel kültürlerin gündelik yaşamlarını fotoğraflarıyla ölümsüzleştiriyor. Fotografevi ve Werner Bischof Estate iş birliğiyle gerçekleşen sergi, 4 Temmuz - 30 Ağustos tarihleri arasında  sanatseverlerle buluşacak.

    0
    0
    3333
  • 30-06-2018

    Simpsonlar'ın yaratıcısı Matt Groenling tarafından hayata geçirilen Disenchantment adlı diziden fragman paylaşıldı. 17 Ağustos’ta Netflix üzerinden yayımlanacak olan Disenchantment, 10 bölümden oluşan bir yetişkin komedi dizisi olarak karşımıza çıkacak. Disenchantment'ın parçalanmakta olan Orta Çağ krallığı Dreamland'a götürdüğü izleyiciler, burada sürekli içki içen genç prenses Bean, girişken Elf dostu Elfo ve Bean'in içindeki şeytan Luci'nin başından geçen talihsizliklere tanık olacak. Bu süreçte, tuhaf üçlünün karşısına canavarlar, cinler, mitolojik yaratıklar, iblisler, troller, morslar ve birçok budala insan çıkacak.

    ​Dizinin seslendirme sanatçıları arasında: Abbi Jacobson (Bean), Nat Faxon (Elfo) ve Eric Andre’nin (Luci) yanı sıra John DiMaggio, Billy West, Maurice LaMarche, Tress MacNeille, David Herman, Matt Berry, Jeny Batten, Rich Fulcher, Noel Fielding ve Lucy Montgomery yer alıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=jHAbQrxhvpU&feature=youtu.be

    0
    0
    44
  • 30-06-2018

    22 Temmuz’a kadar SALT Beyoğlu’nda görülebilecek olan Aydan Murtezaoğlu ve Bülent Şangar’ın “Devamlılık Hatası” sergisi, paralelindeki programlar ile devam ediyor.

    ​Sergi kapsamında, 4 Temmuz'da, küratör ve yazar Fulya Erdemci bir konuşma gerçekleştirecek. Konuşmada, sanatçıların bireysel ve ortak pratikleri arasındaki etkileşim ile kesiştikleri ve ayrıştıkları yönleri üzerine yoğunlaşılacak. Erdemci, Aşık Ne Zaman Susar? (2018) adlı son ortak işlerinin yanı sıra, SALT Beyoğlu’nda gerçekleştirilen İşsiz İşçiler-sana yeni bir iş buldum! (2006-2018) ve Laboratuvar İşi (2006-2018) performanslarını değerlendirecek.

    0
    0
    1585
  • 30-06-2018

    Oscar’a adaya olan Les Triplettes de Belleville (Belleville’de Randevu) animasyonunun yaratıcısı Sylvain Chomet ve usta çizgi romancı Nicolas de Crécy’in hazırladığı çağdaş Fransız çizgi roman klasiği Leon, Mahir Ünsal Eriş’in çevirisiyle Karakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

    René Goscinny’de “En İyi Senaryo” ve Angoulême Uluslararası Çizgi Roman Festivali’nde “En İyi Çizgi Roman Albümü” ödülünü alan Leon, özgün bir anlatım biçimi, sıra dışı bir burjuvazi eleştirisi, sürrealist sahnelerle bezeli tuhaf bir gerçeklik sunuyor.

    ​Leon olarak bilinen Leonce Houx-Wardiougue, büyük bir kozmetik fabrikasının kurucusudur. Oğlu Aymard, Leon’dan şirketi devralıp modern bir girişim kurmaya çalışmaktadır. Leon’un büyük torunu Geraldo-Georges ise büyük büyükbabasının yüzüncü doğum günü için düzenlenecek pazarlama kampanyasından sorumludur. Aymard, bakir ve ürkek oğlunu hor görse de, Leon torunu Geraldo’yu gerçek hayata sokmaya kararlıdır.

    0
    0
    2562
  • 30-06-2018

    Simpsonlar'ın yaratıcısı Matt Groening tarafından hayata geçirilen Disenchantment adlı diziden fragman paylaşıldı. 17 Ağustos’ta Netflix üzerinden yayımlanacak olan Disenchantment, 10 bölümden oluşan bir yetişkin komedi dizisi olarak karşımıza çıkacak. Disenchantment'ın parçalanmakta olan Orta Çağ krallığı Dreamland'a götürdüğü izleyiciler, burada sürekli içki içen genç prenses Bean, girişken Elf dostu Elfo ve Bean'in içindeki şeytan Luci'nin başından geçen talihsizliklere tanık olacak. Bu süreçte, tuhaf üçlünün karşısına canavarlar, cinler, mitolojik yaratıklar, iblisler, troller, morslar ve birçok budala insan çıkacak.

    ​Dizinin seslendirme sanatçıları arasında: Abbi Jacobson (Bean), Nat Faxon (Elfo) ve Eric Andre’nin (Luci) yanı sıra John DiMaggio, Billy West, Maurice LaMarche, Tress MacNeille, David Herman, Matt Berry, Jeny Batten, Rich Fulcher, Noel Fielding ve Lucy Montgomery yer alıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=jHAbQrxhvpU

    0
    0
    2087
  • 29-06-2018

    Imagineer Kids, 06 Temmuz Cuma günü Türkiye’de çocuklarla ilk defa buluşacak olan ‘’Cartoon Network Bilinmeyenler Dünyası’’ sergisi ile 42 Maslak’ta açılıyor. Imagineer Kids, çocukların günlük ve her zaman karşılaştığımız fakat sebebini bilmediğimiz ilginç bilgileri, eğlenceli bir şekilde deneyimleyerek öğrenmesini amaçlıyor. Imagine (hayal et) ve engineer (mühendis) kelimelerinin birleşmesinden doğan Imagineer Kids, teknoloji dünyasına doğan, eğlenceyi teknoloji ile bir arada yaşayan çocukların ihtiyaçlarına yönelik tasarlanan çeşitli aktiviteler düzenleyecek.

    Çocuklar sergide bir muz ile DNA’larının yüzde ellisinin aynı olduğunu, saçlarımızın neden beyazladığını, kutup ayılarının aslında siyah olduğunu Power Puff Girls’ün, Ben 10’in, Adventure Time’ın, Gumball’un ve Kafadar Ayılar’ın karakterlerinden öğrenecekler.

    Eğlenirken öğrenmeyi odak noktasına alan Imagineer Kids, “Edutainment” konseptiyle 4-12 yaş grubu çocuklara kendi okul müfredatıyla uyumlu ve STEAM (Bilim-Teknoloji-Mühendislik-Sanat-Matematik) eşliğinde bir deneyim imkânı sunmayı amaçlıyor. Ayrıca 0-3 yaş çocuklara yönelik özel modülleri de bulunuyor.

    ​Eğitim ve çocuk pedagojisinde uzman kadronun gözetimi eşliğinde hazırlanan özgün içerikleriyle Imagineer Kids, 06 Temmuz’dan itibaren ziyaret edilebilecek.

    0
    0
    3584
  • 29-06-2018

    Nicolas Dickner’ın bireysel özgürlük ve anlam bulmak üzerine kurduğu hikâyesi Özgürlüğün Altı Derecesi, Soner Sezer’in çevirisiyle Everest Yayınları etiketiyle yayımlandı.

    Modern hayat üzerine zekâ ve mizah dolu fikirleriyle Nick Hornby ve Irvine Welsh gibi yazarların ruhunu taşıyan bir roman.

    ​Eric ve Lisa iki yeniyetme arkadaş. Birinin agorafobisi, diğerinin klostrofobisi var. Biri odasından bütün dünyaya ulaşabilen dâhi bir hacker, diğeriyse dünyayı gezmek isteyen bir özgür ruh. Haritada görünmeyen küçücük bir kasabada yaşayan bu iki gencin, CIA’i bile aldatacak gizemli bir planı var. Eski bir hacker olan ve yakalandıktan sonra Kanada polisi için çalışmak zorunda kalan Jay ise bütün uluslararası yasalarla alay eden bu planı çözmenin peşinde.

    0
    0
    2164
  • 29-06-2018

    Bu yıl 21 Haziran- 07 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, ses getiren opera yapımlarını yerli ve yabancı sanatseverler ile buluşturmaya devam ediyor.

    ​Giuseppe Verdi’nin ölümsüz eseri La Traviata operası; Henning Brockhaus rejisi ile Şef Alessandro Cedrone yönetimindeki Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile 3 ve 4 Temmuz akşamı Zorlu PSM’de sahnede olacak. Ünlü rejisör Henning Brockhaus’un sahneye koyduğu, özellikle ayna ve projeksiyon kullanılarak uygulanan dekoru ve kostümleriyle La Traviata, festival için özel olarak İtalya’dan geliyor. 

    0
    0
    1843
  • 29-06-2018

    Elgiz Müzesi, 2000 metrekarelik açık hava alanında 10. Teras Sergisi “Başka Bir Tepeden”i sanatseverlerle buluşturuyor. Açık çağrı ile gerçekleştirilen teras sergisinde Kars, Isparta, Eskişehir, Ankara, İzmir ve İstanbul gibi apayrı şehirlerden heykeltıraşlar yer alıyor. 28 Ekim’e kadar devam edecek olan serginin teması ise İstanbul.

    ​İstanbul’un sınırları belirsiz hanelerini, yükselen gökdelenlerini, daralan kişisel alanlarını, göçmenlerini, kalabalığını, metropol rehavetini anlatan sanatçılar eserlerinde günümüz İstanbul’una içeriden ve dışarıdan bir yorum getirdi.

    0
    0
    1887
DAHA FAZLA
Geldanlage