29 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2015

Yeni Sezonda Salon Yine Dopdolu

Sanatın her alanında etkinlikleriyle sanatseverlerin uğrak yeri Salon yeni sezona %100 Müzik kapsamında sahne alacak son albümü Deeper ile müzik dünyasında adından çokça bahsedilen Luis Vasquez’in post-punk projesi The Soft Moon ile 10 Eylül’de 'merhaba' diyecek.

%100 Müzik, sezon boyunca her ay bir konseri dinleyicilerle buluşturacak. Bunlardan bazıları müziğin önemli kadınlarından biri olan İsveçli Neneh Cherry ve R&B ritimleriyle dikkat çeken Kaliforniyalı ikili Rhye olacak.

Salonda Bu Sezon Kimler Var?

2007 yılında Grammy’ye aday olan Brezilyalı şarkıcı CéU, Yeni Zelandalı saykodelik-pop ve indie-rock grubu Unknown Mortal Orchestra, 90’lar müziğini anımasatan Amerikalı alternatif rock projesi Waxahatchee, İtalyan çağdaş müzik bestecisi ve piyano sanatçısı Fabrizio Paterlini ve Hollandalı  saykodelik-barok pop müzisyeni, genç yetenek Jacco Gardner, 1986 yılında Eric Gaffney ile Dinosaur Jr’ın bas gitarcısı Lou Barlow tarafından kurulan Amerikalı indie-rock grubu Sebadoh, Afrikanın folk tınılarını minimal techno öğelerine ekledikleri doğaçlama formüllerinden oluşan ilk albümleri Dysnomia ile dikkat çeken akustik grup Dawn of Midi ve Amerikalı indie, folk-rock müzisyeni Angel Olsen sahne alacak isimlerden yalnızca bir kaçı.

Daha önce Salon’da dinleme şansı bulduğumuz William Doyle’un solo elektronik müzik projesi East India Youth, Amerikalı saksofon ve üflemeli çalgılar virtüözü Colin Stetson Arcade Fire üyesi Kanadalı kemancı Sarah Neufeld ile yaptığı işbirliğiyle, Türk ve Yahudi müziğinin zengin köklerinden beslenen Yinon Muallem, tuba sanatçısı Daniel Herskedal ve gitarist Arild Hammero Norwegian Oudprojesi ile Suuns ise Jerusalem in My Heart’la birlikte yine unutulmayacak konserler verecek.

Cazın Farklı Yorumları Salon’da

Salon, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında İzlandalı şarkıcı ve söz yazarı Sóley ve Kanadalı indie, folk-rock grubu Great Lake Swimmers’ı ağırlayacak. Bunun yanında 22. İstanbul Caz Festivali kapsamında Avustralyalı neo-soul dörtlüsü Hiatus Kaiyote grubu da müzikseverlerle buluşacak.Ayrıca Londralı caz grubu Sons of Kemet, Amerikalı usta caz trompetçisi Christian Scott ve İskoçyalı elektronik-caz kolektifi Hidden Orchestra da konuk olacak isimler arasında.

Salon yeni sezon biletleri 27 Haziran Cumartesi günü Biletix satış kanalları ve İKSV’de satışa çıkacak. Programla ilgili ayrıntılı bilgi için: www.saloniksv.com

0
2102
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage