23 HAZİRAN, SALI, 2015

Türkiye’de Sanat Yazarı Olmak…

Türkiye’de sanat yazımının güncel durumuna ışık tutmak amacıyla iki yıldır gerçekleştirilen Mixer ArtWriting, sanat yazımı ve eleştirisi ile ilgilenen kişilerin bir araya gelip birbirlerinin tecrübelerinden faydalandıkları, konunun uzmanlarının düşünce ve deneyimlerini aktarabildiği bir platform. Bu platform dahilinde düzenli olarak atölye, konuşma ve sergi turları gerçekleştiriliyor. Projenin içinde, Türkiye’de sanat yazımının güncel durumuna ışık tutan bir derleme niteliğindeki sanat eleştirisi kitapları da yayımlanıyor.

ArtWriting Turkey projesinin üçüncüsü, 27 Haziran Cumartesi günü Mixer’de gerçekleştirilecek. “Sanat Medyası Laboratuvarı” adı altında düzenlenecek panelde çok sayıda faktörün etkilediği ana akım medyanın içerisindeki sanat yazımının rolü, aktif olarak yazı üretiminde rol alan aktörler eşliğinde tartışılacak.

Evrim Altuğ (Cumhuriyet Gazetesi), Canan Aydın (BirGün Gazetesi), Yasemin Bay (İstanbul Art News), Cem Erciyes (Radikal), Nazlı Pektaş (bağımsız sanat yazarı) ve Ayşegül Sönmez’in (Sanatatak) panelist olarak katılacağı toplantıda, sanatın daha geniş kitlelere ulaşmasının bir yolu olarak görülen medyada sanat yazımının zorlukları, yazarların karşılaştığı engeller ve Türkiye’de bu konuya gösterilen önem gibi konular üzerinde durulacak.

27 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’de düzenlenecek panele, kültür sanatla ilgili yazı yazan, bu konuda kendini geliştirmek isteyen herkes ücretsiz olarak katılabilecek.

0
8171
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage