29 EKİM, PERŞEMBE, 2015

Geleneksel, Absürt, Epik: Taşra Kabare

İstanbul'un kültür - sanat durakları arasına girmeye hazırlanan Taşra Kabare ilk sınavını bir oyunla veriyor. Oyuncu Cemal Toktaş ve Nergis Öztürk’ün öncülüğünde kurulan Taşra Kabare, geleneksel temellerde kara güldürü, absürt, epik türlerini içine alan tiyatro oyunları, sinema filmleri, televizyon ve müzik projelerinin üretileceği ve geliştirileceği bir yapım merkezi olmayı hedefliyor.

Taşra Kabare ilk projesi olan “Temizlik İşleri” oyunuyla 2 Kasım’da Moda Sahnesi’nde izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Cemal Toktaş’ın yazdığı ve Ali Altuğ’un yönettiği hiciv ve absürt komedi türündeki oyunda bilinmeyen bir zamanda, ünlü bir kişinin evinde temizlikçinin başına gelen gerçeküstü ve komik olaylar anlatılıyor. Oyunda bireylerin iletişimsizliği ve birbirlerine tahammülsüzlüğü bu olaylar çerçevesinde eleştiriliyor. Sahnede sinema ve televizyon dünyasından tanıdığımız Cemal Toktaş, Nergis Öztürk, Yeliz Kuvancı, Genco Özak, Orhan Bıyıklı, Onur Dikmen ve Serpil Göral rolleri paylaşıyor.

“Temizlik İşleri” 2 Kasım ve 25 Kasım’da Moda Sahnesinde; 12, 19 ve 26 Kasım tarihlerinde Sahne Pulchérie’de sahnelenecek. Biletleri ise Moda Sahnesi gişelerinden ya da www.modasahnesi.com’dan temin edebilirsiniz.

0
2687
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage