09 ARALIK, CUMA, 2022

Hollywood Yıldızları Stephen Wayda ile İstanbul’da

Dünyaca ünlü Hollywood starlarını, mankenleri ve gösteri dünyasından ünlü isimleri fotoğraflayan Stephen Wayda’nın “Hollywood Starları İstanbul’da” başlıklı kişisel sergisi 16 - 25 Aralık tarihleri arasında Pickhobi’de izleyicilerle buluşuyor.

Hollywood Yıldızları Stephen Wayda ile İstanbul’da

Amerikalı fotoğrafçı Stephen Wayda’ya uluslararası ününü sağlayan, uzun süre fotoğrafçı ve fotoğraf editörü olarak çalıştığı Playboy dergisi oldu. Wayda, çalışmalarında öznelerin samimiyetini ve açıklığını yakalayan, onların insanlıklarını ve benlik duygularını ortaya çıkaran bir gerçekçilik havası yaratmak için ışığı ve kompozisyonu kullanan bir sanatçı. Yapay ve doğal ışıkla, sıra dışı kompozisyonlarla portre çekimleri yapan sanatçı, dünyanın önde gelen ünlülerini fotoğraflarken yaratıcı yönünü ön plana çıkartıp insanların hafızasında yer tutan ikonik fotoğraflara imza attı.

​Stephen Wayda fotoğrafçılığa, idam mahkûmlarıyla röportaj yaptığı, kumar çetelerini araştırdığı ve yerel ve eyalet hükümetlerini haber yaptığı The Salt Lake Tribune’de gazetecilik yaparak başladı. Sonunda habercilik görevlerine foto muhabirliğini ekledi. Wayda’nın yolu bu yıllarda Playboy fotoğrafçısı Dwight Hooker ile kesişti. Kısa süre sonra, Playboy Başkan Yardımcısı ve editör Marilyn Grabowski, Wayda’nın yeteneğini ve potansiyelini fark etti. Wayda, Grabowski’nin rehberliğinde benzersiz stilini ve vizyonunu geliştirmeyi başardı ve kısa sürede derginin en çok aranan fotoğrafçılarından biri hâline geldi. Fotoğrafçı olma yolundaki tesadüfi keşif, onu kuşağının en etkili ve ünlü fotoğrafçılarından biri yapan benzersiz bir stil ve vizyon geliştirmesine olanak sağladı. Wayda, kariyeri boyunca Afrika ovalarından Avrupa şehirlerine, Amerika’nın kalbinden Asya şehirlerine ve ormanlarına kadar dört kıtada fotoğraf çekti.

Hollywood starlarının yaşamından veya kişiliklerinden paydalar alarak onların yaşam tarzlarını da fotoğraflarına yansıtan Stephen Wayda; Jack Nicholson, Claudia Schiffer, Arnold Schwarzenegger, Sharon Stone, Danny DeVito, Demi Moore, Kim Kardashian, James Woods, Pamela Anderson, Denzel Washington ve daha birçok ünlü ismin hafızalarda yer eden fotoğraflarını çekti. Önümüzdeki günlerde Pickhobi’de gerçekleşecek, Wayda’nın Türkiye’deki ilk kişisel sergisi “Hollywood Starları İstanbul’da”da, sanatçının çektiği 40’tan fazla ünlü ismin fotoğrafı sanatseverlerle bir araya gelecek.

​Stephen Wayda’nın “Hollywood Starları İstanbul’da” başlıklı Türkiye’deki ilk kişisel sergisini 16 - 25 Aralık 2022 tarihleri arasında Ataşehir’de yer alan Pickhobi’de ziyaret edebilirsiniz.

​Geçtiğimiz aylarda Pickhobi, küratörlüğünü Oğulcan Arslan’ın üstlendiği dokuz fotoğraf sanatçısının çalışmalarından oluşan “Aynı Nehirde 9 Kez Yıkanılmaz” başlıklı sergiye de ev sahipliği yapmıştı. Sergi kapsamında Berk Kır, Bülent Kılıç, Cansu Yıldıran, Deniz Çeliker, İlknur Can, Mustafa B. Satkın, Sevil Alkan, Suzan Pektaş ve Zeynep Özkanca’nın eserleri sanatseverlerin beğenisine sunulmuştu.

​Sanat ve dekorasyonun buluşma noktasında yeni bir soluk olmak amacıyla kurulan Pickhobi; çarpıcı, estetik ve modern fotoğraflardan oluşan koleksiyonunu sanatseverlerle bir araya getiriyor. Pickhobi bir fotoğrafın en iyi baskı yöntemini baz alarak tasarım çerçeveler, yüksek kalitede camlar ve Hahnemühle kağıtlar kullanarak fotoğraf sanatını kitlelerle buluşturmayı hedefliyor. 90’lı yılların başlarında Amerika’nın Los Angeles şehrinde başlayan serüveni günümüze taşıyarak, hizmet anlayışını sanatla bir araya getiren Pickhobi, dünyanın dört bir yanındaki fotoğraf sanatının seçkin eserlerinden oluşan koleksiyonunu istenen mekâna ücretsiz taşıyarak dekorasyonu yerinde tamamlama seçeneği sunuyor. Baskı esnasında HP arşivsel pigment mürekkepler kullanarak en doğru renk skalasını ve canlılığını her daim koruyan eserleri sanatseverlerle bir araya getiren Pickhobi’nin seçkisinde yer alan eserlere ve ayrıntılı bilgiye Pickhobi’nin internet sitesinden ve Instagram adresinden ulaşabilirsiniz.

0
7419
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage