21 MART, SALI, 2017

20-26 Mart Haftasında Dikkat Çeken 5 Sanat Etkinliği

İstanbul sanat sahnesi bu hafta beş sanat etkinliğini ağırlıyor. Baharın yaklaşmasıyla birlikte sanat dünyası da hareketleniyor. Açılışlarda görüşürüz.

20-26 Mart Haftasında Dikkat Çeken 5 Sanat Etkinliği

Mega Şehir İstanbul 

İstanbul Fotoğraf Galerisi bünyesinde gerçekleştirilen Timurtaş Onan Fotoğraf Atölyesi Proje grubu fotoğrafçılarının eserlerinden oluşan “Mega Şehir İstanbul” adlı sergi, 21 Mart salı günü saat 19:00’da İstanbul Fotoğraf Galerisi’nde açılıyor. Sergi 8 Nisan tarihine kadar görülebilecek.

İstanbul bir yönüyle eski yaşam tarzını korumaya çalışsa da globalleşmenin etkisiyle büyür ve modernitenin getirdiği yaşam tarzları şehrin her köşesinde kendini gösterir. Fotoğrafçılar; yaklaşık 1 yıl süren bu uzun soluklu proje ile; yüksek tempolu iş ve şehir yaşamını, kentin hareket alanlarını kullanarak fotoğrafladılar.

Sergide yer alan fotoğrafçılar : İhsan Gökay Aka, Murat Aktaş, Emel Arısan Yöney, Reyhan Aygör İncekara, Pınar Ballıkaya, Neslihan Baran Sami, Bige Baykoca Süslü, Nurhayat Baysal, Mehmet Bor, Fikriye Bulunmaz, Nesrin Emanet, Halil Erkaya, Nuray Karanfil Şar, Mert Kitapçı, Ertuğrul İsmet Örs, Halil Özkan, Recep Pehlivanlar, Tülin Şahin Safi, Serdar Tunçer, Özlem Uçarkuş, Birsen Uzun, Seda Welsh, Fevzi Yağcı ve Güneş Yalkın.

Ertuğrul İsmet Örs

Tyrant’s Reign and Titan’s Slain 

Ansen’in x-ist’teki “Tyrant’s Reign and Titan’s Slain” isimli sekizinci kişisel sergisi 22 Mart- 15 Nisan 2017 tarihleri arasında ziyarete açık olacak. 

Sanatçı son kişisel sergisi “Tyrant’s Reign and Titan’s Slain” ile geçmiş serilerine yeni bir halka ekliyor. Farklı kavramlarla özdeşleştirilmiş, adalet, düzen, hafıza, hatıra, hatta savaş ve barış gibi olgularla var olmuş, ancak kısa süreli hükümdarlıkları Tanrılar tarafından hezimete uğratılmış “yarı tanrılar”dan çağımız dünya düzeninin yeni yarı tanrıları olan “Tiran”lara değin geçen bir süreç düzleminde Ansen’in daha önceden irdelediği insan ve güç ilişkilerine tekrar bakışına tanık oluyoruz. 

Black Forest

İmkansız Uzam 

Deniz Aktaş, İhsan Oturmak ve Hasan Pehlevan'ın yer, aidiyet, yıkım, inşa, kent ve hafıza kavramları çerçevesinde ortaya çıkan üretimleri "İmkansız Uzam" başlıklı sergi çerçevesinde 23 Mart - 5 Mayıs tarihleri arasında Kasa Galeri'de bir araya getiriyor. 

Deniz Aktaş'ın yersiz yurtsuz mekânları, bizi gerçekliğin trajedisine sokmaksızın tekinsiz, sessiz ama bir o kadarda dehşetli manzaralar içerisine sürüklüyor. İhsan Oturmak'ın Çatalhöyük'ten referans alan yeni kent manzaraları, bir arada yaşamın ütopik hayalini ve düşlerimizi prova edebilme mekânı sağlıyor. Hasan Pehlevan'ın yok olmakta olan mekânlara uyguladığı geçici müdahaleri, kentsel tahribatın sosyal katmanlar arasındaki uçurumu nasıl daha fazla görünür kıldığına işaret eden uzamlar olarak işliyor. 

Tutku’nun Siyah ve Beyazı 

Açık Diyalog İstanbul organize ettiği seminerler dizisine, 25 Mart günü sat 14:00’te “Tutku’nun Siyah ve Beyazı” söyleşisi ile başlıyor. Koleksiyoner Tony Ventura koleksiyonundan bahsederken, koleksiyonunda eserleri bulunan fotograf sanatçısı ve arkadaşı Ahmet Elhan’da ona eşlik ediyor. 

Cenevre ve İstanbul’da yaşayan Tony Ventura, sadece fotoğraf mecrasına odaklanan bir koleksiyoner. İlk aşamada, tek ortak temanın kullanılan medya olduğu geniş çaplı bir koleksiyona başladı. Yaklaşık beş sene önce, evinde eserlerin yerlerini değiştirirken, 10-15 tanesinin ortak bir konusu olduğunu fark edince; koleksiyonunu tamamen bu doğrultuda kurgulamaya ve sadece siyah beyaz nü çalışmalara odaklanmaya karar verdi. 

Bu sohbetin diğer konuğu ise grafik tasarımı ve sinema-tv eğitimi almış olan, fotoğraf sanatçısı Ahmet Elhan. Elhan, çalışmalarında fotoğrafın ontolojik durumunu ve izleyicinin algı yapısını, zaman ve mekân bakımından inceler. Eserlerinde, sosyal kodları, toplumdaki merkezi algı ve güç ilişkilerinin arasındaki paralellikleri dikkate alarak, yüzeyde sapmalar halinde yansıtır.

İstanbul Düşleri 

İstanbul'un masalsı güzelliği, Işıl Özışık'ın resimleri ve Raif Aydın'ın minyatürleriyle ''İstanbul Düşleri'' adlı sergiyle, 25 Mart 2017 Cumartesi günü sanatseverlerle buluşacak.

Artev Sanat Galerisi'nde Nilgün Böcekci'nin küratörlüğünde gerçekleştirilecek sergide, birer İstanbul aşığı olan Işıl Özışık ve Raif Aydın'ın son dönem çalışmalarından oluşan yaklaşık 40 eser yer alacak. Sergi 12 Nisan’a dek ziyaret edilebilecek.

0
4078
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage