0 YAPILAN YORUMLAR
78522 GÖRÜNTÜLENME
32 TAKİPÇİ
0 BEĞENİ
Fragmanlar

4 Şubat - 4 Mart 2018 tarihleri arasında Doğu Çankaya'nın Fragmanlar adlı sergisi, kurucularından olduğu bağımsız sanat inisiyatifi halka sanat projesi'nin galeri mekanında izleyiciyle buluşmayı bekliyor. 

Sergi, Çankaya'nın 2 Şubat 2018'de vizyona giren Cebimdeki Yabancı filminde yer alan yapıtlarını içeren bir seçkiden oluşuyor. Seçkide yer alan figüratif ve soyut resimler, desenler ve üç boyutlu nesneler sanatçının farklı dönem üretimlerinden kesitler sunuyor.


Doğu Çankaya resminde temel olarak, canlıların, mekanların ve durumların arkeolojisini çizer. Figüratif ve soyut çalışmalarında, bu iki çevreyi, geçişler ve detaylar aracılığıyla birbirine bağlar, birbirinden besler. Bu bağlantılar sergide yer alan işlerde izlekler halinde kendini belli ediyor. Bir işin merkezinde yer alan bir figür, bir diğerinin yapı taşlarından biri olarak yeniden karşımıza çıkıyor. Aynı şekilde bir arka plan unsuru, bir başka yerde işin ana malzemesi ve araştırma noktasına dönüşüyor. Bu oyun, sanatçının tekrar etmekten, geliştirmekten ve yeniden keşfetmekten hoşlandığı ögeleri resim, desen ve üç boyutlu işlerinde farklı biçimlerde ve önceliklerde gözler önüne seriyor. Bunu yaparak kendi özgün dilini oluşturuyor. 

Fragmanlar, Çankaya'nın çelişki, umut ve yılgınlık gibi insani duyguların temsil biçimlerini araştırdığı figüratif işlerinden ve elle tutulur gerçekliğin türlü hallerini, kodlarını ve şifrelerini oluşturup yorumladığı soyut çalışmalarından oluşuyor. Ancak bu iki kanal dirsek teması olmadan, birbirinden kopuk ilerlemiyor. Her ikisi arasında bir köprü kurma anlayışı, yapıtlarda beliren tanıdık çizgilerde takip edilebiliyor. İpuçlarını takip ederek izleyiciyi birinden diğerine geçişe davet ediyor ve bütünsel bir anlatım yaratmaya yardımcı oluyor.

halka sanat/ galeri'nin iki katına yayılan Fragmanlar başlıklı seçkide yer alan otuz üç yapıt, ortak yapımcılıklarını Ferzan Özpetek, Frigo Film, İmaj ve BKM'nin, yönetmenliğini Serra Yılmaz'ın, sanat yönetmenliğini Deniz Göktürk Kobanbay'ın yaptığı Cebimdeki Yabancı filminde yer alıyor. Film 2 Şubat 2018'de vizyona giriyor.

Sergi açılış: 3 Şubat 2018 Cumartesi, 19:00

Mekan: halka sanat/ galeri: Caferağa Mh. Bademaltı Sk. No:24 Moda Kadıköy

Sergi Ziyaret: Çarşamba’dan Pazar’a 12:00 – 19:00, diğer günler randevu ile 

0
4919
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
MEKAN BİLGİSİ

halka sanat projesi sergiler, sanatçı konuşmaları, atölyeler, kültürel toplantılar ve sanatçı rezidans programı düzenleyen Mayıs 2011’de başlatılmış olan, bağımsız bir sanat inisiyatifidir.

halka sanat projesi sadece bir galeri, rezidans, uygu ... devamı

halka sanat projesi sergiler, sanatçı konuşmaları, atölyeler, kültürel toplantılar ve sanatçı rezidans programı düzenleyen Mayıs 2011’de başlatılmış olan, bağımsız bir sanat inisiyatifidir.

halka sanat projesi sadece bir galeri, rezidans, uygulama ya da eğitim merkezi değil bir buluşma noktasıdır.

halka sanat projesi 2 mekanda faaliyet gösterir. galeri, mutfak, buluşma ve yönetim merkezi olarak Moda Caferağa Mah., Bademaltı Sok. No:24, Sanatçı Rezidansı olarak ise Dr. Esat Işık Cad., Ruşen Ağa Sok. No:8, 34710 Kadıköy, İstanbul adresindeki mekanı kullanır.

TAKİPÇİLERİ
32
YAZILARI
26
Advertisement
Geldanlage