23 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2020

Wes Anderson Yeni Filmini 2021 Baharında Çekecek

Wes Anderson'ın The French Dispatch isimli filmi bu yılın merakla beklenen yapımlarından biriydi. Dünya prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yapıp yaz döneminde sinemaseverlerle buluşması planlanan film, daha sonra pandemi nedeniyle gelecek yıla ertelendi, Disney/Searchlight da bu konuda açık bir takvim belirtmedi. Koronavirüs sebebiyle bu ertelemeler yaşanırken Wes Anderson bu süreçte de boş durmayarak bir sonraki uzun metrajlı filmi için önümüzdeki bahar aylarında çekimlere başlayacağını duyurdu.

Wes Anderson’ın bu filmiyle ilgili ilk söylentiler yaklaşık iki hafta önce Producton Weekly listesinde ortaya çıktı ve raporun resmi olarak yayımlanmasından önce herhangi bir bilgilendirme olup olmayacağı heyecanla beklendi. İlk olarak İtalyan gazeteci Gianmaria Tammaro, projenin Roma’da hayata geçirileceğini, oyuncu kadrosunun belli olduğunu ve filmin merkezindeki olay örgüsünün bir aşk hikâyesine dayanadığını açıkladı. American Empirical Pictures ve Indian Paintbrush prodüksiyonuyla izleyicilerin karşısına çıkacak film, farklı iş birliklerini de gündeminden uzak tutmuyor.

Şu ana kadar başka bir ayrıntıya ulaşılamamakla birlikte Anderson’ın İtalyan sinemasına olan yakınlığı ve hayranlığı bilinen bir durum. Usta yönetmen bundan birkaç yıl evvel Vittorio De Sica'nın 1954 tarihli altı bölümlük antoloji filmi The Gold of Naples'tan ilham alan birkaç bölümlük stop-motion bir dizi girişimiyle de gündeme gelmişti. Her ne kadar bu yapımla ilgili belgeler hiçbir zaman izleyicilerle paylaşılmamış olsa da Anderson, kendisi üzerinde etkisi olan İtalyan yönetmenlerden sık sık bahsetti.

Anderson’ın şu ifadeleri bu açıdan oldukça ilgi çekici:

“Antonioni, sanırım L'Avventura ile gördüğüm ilk italyan yönetmen ve ukluslararası bir fenomendi. Benim henüz 19 yaşında film yapmayı düşündüğüm sıralar ise birdenbire Fellini ile karşılaştım. Üslup ve sesi tüm sinema tarihindeki herkes kadar güçlü. Ama… Onun sesi komik bir ses. Öyle bir şey ki ilk kez L'Avventura'yı gördüğümde duyduğum sesten çok daha farklı ve aykırı. Hemen onun gibi olmak istediğime karar verdim ve onun yaptığı şeyleri yapmaya çalıştım.”

Anderson bir sonraki filminde bu bahsettiği şeyleri hayata geçirecek mi? Önümüzdeki süreç için daha fazla bilgi beklerken Anderson’ın son filmi The French Dispatch’in fragmanını buradan izleyin.

​Kaynak: The Film Stage

https://www.youtube.com/watch?v=TcPk2p0Zaw4

0
1218
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage