14 AĞUSTOS, CUMA, 2020

The Guggenheim Museum Bir Amoako Boafo Portresi Satın Aldı

The Guggenheim Museum, son dönemin yükselen yıldız ressamlarından biri olan Amoako Boafo tarafından üretilen bir portreyi koleksiyonuna kattı. İlgili açıklama geçtiğimiz Çarşamba günü sanatçının birlikte faaliyet yürüttüğü Mariane Ibrahim Gallery’den geldi. 

Boafo'nun ticari markası ve canlı renklerle boyanmış tarzıyla işlenen büyük boyutlu bir portre çalışması olan Joy Adenike (2019), The Guggenheim Museum’un koleksiyonuna girerek genç sanatçının kariyerindeki yükselişini de gözler önüne serdi. Mariane Ibrahim Gallery sözcüsüne göre, Guggenheim bu konudaki satın alma sürecini geçtiğimiz yıl Miami Beach fuarında düzenlenen Art Basel ile birlikte başlattı.

Çalışmalarına Accra ve Viyana’da devam eden Boafo, geçtiğimiz yıl Amerika’daki ilk kişisel sergisini gerçekleştirmişti. 2019'un sonuna gelindiğiyse Boafo, Nina Chanel Abney küratörlüğünde Jeffrey Deitch Los Angeles'ta gerçekleştirilen bir grup sergisine katıldı. Bunun ardındansa Miami Beach'teki Art Basel'de Mariane Ibrahim Gallery ile solo bir stantta temsil edildi. Boafo son olarak Rubell Müzesi'nin açılış sanatçısı seçildi.

Satın alma, geçen ay müzenin üst yönetiminden bir kişinin ırkçı ve taciz ile suçlanmasının ardından gerçekleşti. Suçlamalar, müzede bir serginin küratörlüğünü yapan ilk Siyah kadın olan Chaédria LaBouvier'in, müzenin 2019’daki Jean-Michel Basquiat sergisi sırasında baş küratör ve sanat yönetmeni Nancy Spector'ı düşmanca bir çalışma ortamı yaratmakla itham etmesinin ardından ortaya çıktı. LaBouvier, Spector ile çalışmayı "hayatının en ırkçı mesleki deneyimi" olarak nitelendirdi.

​Kaynak: Artsy

0
670
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage