16 ARALIK, ÇARŞAMBA, 2020

“The Great Wave off Kanagawa” Eseri Legoya Dönüştü

Japon ukiyo-e ustası Katsushika Hokusai'nin ünlü eseri “The Great Wave off Kanagawa” Jumpei Mitsui tarafından Lego ile yeniden yaratıldı.

Dünya çapındaki en genç ve aynı zamanda Japonya’nın tek sertifikalı profesyonel Lego yaratıcısı olan Jumpei Mitsui, Lego ile Japonya’nın en ikonik görüntülerinden birini yeniden oluşturdu. Yapması 400 saat süren Lego “The Great Wave off Kanagawa” eseri, tahta blok üzerine basılmış ünlü dalgayı oluşturan 50.000 plastik parçadan oluşuyor. Jumpei Mitsui, bu büyük eseri ilk olarak Twitter'da tanıttı. Eseri yaratmak için önce sadece bir taslak çizen Mitsui bu taslaktan planı kontrol etmek yerine daha çok dengeyi kurmak için faydalanacağını açıkladı. Mitsui çalışmasıyla ilgili olarak "Dengelerini kontrol etmek için asi dalgalar hakkında birkaç makale de okudum ve 4 saat boyunca YouTube'da dalgaları izledim. Çocukken de deniz manzaralı bir evde yaşıyordum, bu yüzden tabii ki birçok gerçek dalga da gözlemledim" dedi.

“The Great Wave off Kanagawa”nın Lego versiyonu şu an Osaka’daki Hankyu Brick Museum’da, Jumpei Mitsui’nin çalışmalarını sergilenmesi için ayrılan alanda sanatseverlerle buluşuyor. Fiziksel olarak ziyaret edemeyen bizler için ise, Mitsui’nin tüm kreasyonlarını yüklediği bir YouTube kanalı da bulunuyor.

Kaynak: designboom

https://vimeo.com/491294603

0
2737
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage