25 ŞUBAT, SALI, 2020

The Armory Show Yaklaşıyor

New York City’nin en önemli sanat fuarlarından biri olan The Armory Show, her sene olduğu gibi bu yıl da mart ayında sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 5 ile 8 Mart 2020 tarihleri arasında düzenlenecek fuar, özellikle 20. ve 21. yüzyıl sanat eserlerinden oluşan gösterimleri ve koleksiyonlarıyla ön plana çıkıyor.

1994 yılında New York City’de 4 galerici Colin de Land, Pat Hearn, Matthew Marks ve Paul Morris tarafından kurulan The Armory Show, geleneksel bir şekilde her yılın mart ayında Piers 92 & 94’te gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz yıl 65.000 kişi tarafından ziyaret edilen ve 85 milyon dolardan fazla satış yapılan fuar, Vornado Realty Trust’un organizasyonuyla hayata geçiriliyor. 2020 yılında yine birçok galeri ve sanatçıya bünyesinde yer verecek olan fuar, görsel sanatlar konusunda yeni bir ses olma görevini sürdürüyor.

Fuar kapsamında bu yıl dört özel proje sanatseverlerle buluşacak. Sean Kelly’in Dawoud Bey’ın Harlem U.S.A., 1975-1979’ı üzerine sunumu, For Freedoms tarafından gerçekleştirilen bir yerleştirme, Times Square’da sanatçı Jeffrey Gibson’ın canlı performansı ve Mel Kendrick’in Sculpture No. 4 (1991)’ı bu yılın özel projeleri olarak hayata geçecek. Gibson’ın canlı performansı 7 Mart 2020 günü saat 11:30 ile gece yarısı arasında görülebilecek.

5 Mart 2020 Perşembe günü ise Andy Warhol Museum’un genel küratörü José Carlos Diaz’ın yönetiminde üçüncü geleneksel Curatorial Leadership Summit (CLS) gerçekleştirilecek. CLS toplantısı dolayısıyla ulusal ve uluslararası çalışmalar yürüten birçok küratör bir araya gelecek ve yürütülen programlar hakkında çeşitli konular tartışmaya açılacak. The Metropolitan Museum of Art, the Baltimore Museum of Art, the AlbrightKnox Art Gallery, the Carnegie Museum of Art, Crystal Bridges Museum of Art, the Bass Museum of Art, the Brooklyn Museum ve the Institute for Contemporary Art Los Angeles’ın küratörleri toplantı münasebetiyle bir araya gelecek.

Fuarda 5 Mart’ta “In Conversation” konuşma serisi kapsamında “Curatorial Leadership Summit’s Public Talk”, 6 Mart’ta “Cultural History, Collectivism, and Censorship” ve 7 Mart’ta ise “The Artist/Collector Relationship” isimli söyleşiler gerçekleşecek.  Söyleşilere paralel olarak sanatçıların da katılımıyla bir dizi eser sunumu ve gösterilerin de The Armory Show’a eşlik etmesi planlanıyor.

​Geniş fuar programına ve etkinlikler listesine buradan ulaşabilirsiniz.

0
1499
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage