01 EKİM, PERŞEMBE, 2020

Tarım Arazilerinden Dokulu İşlemelere

South West Devon’da çalışmalarını sürdüren sanatçı Victoria Rose Richards, son çalışmasıyla doğa manzaralarını farklı doku ile desenlerle birleştirerek farklı bir üretim gerçekleştiriyor. Sanatçı, orman ve kırlık arazi manzaralarını Fransız düğümleriyle çeşitli bez parçaları üzerinde tasvir ederken ana malzeme olarak saten ve çeşitli tohum öğelerini kullanıyor.  

Richards, son dönem çalışmalarıyla ilgili olarak Colossal'a verdiği demeçte bir süredir ağrılıklı olarak renkli alan çalışmaları üzerinde durduğunu ve onları fantastik öğelerle birleştirdiğini söylüyor ve “Kapılar, koyunlar, kuşlar ve insanlar gibi daha fazla hikâye inşa etmek için küçük ayrıntılar” üzerinden hareket ettiğini belirtiyor. Sanatçının çalışmaları hem açık alanları ön plana çıkarıyor hem de sonbahar patikalarını ve yağmurda ıslanmış sahilleri farklı bir gözle vurguluyor; sanatçı, bu özel işlerinde manzaranın derinliğine farklı açılardan yaklaşmayı deniyor.

Richards'ın fiber tabanlı gözlemlerine göz atmak ve çalışmalarını yakından takip etmek için Instagram hesabını ziyaret edebilirsiniz.

​Kaynak: Colossal

0
1253
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle