03 EKİM, CUMARTESİ, 2020

Ruhumuzdaki Doğa Tasvirlerini Açığa Çıkaran Sulu Boya Portreler

Amsterdam’da çalışmalarını sürdüren İspanyol sanatçı Àngela Maria Sierra, bilinen adıyla Riso Chan, çalışmalarında ince katmanlardan oluşan bitki örtüsüyle insan ruhunu keşfediyor. “Doğaya ait bu görüntülerin, birilerinin ruhu oldugunu, görmediğimiz doğamız olduğunu hayal ediyorum her zaman.” diyen Sierra, eserlerinde modellerinin yüzleri ve gövdeleri üzerine şeffaf botanik ögeler yerleştiriyor.

Sanatçı çalışmasında iki aşama kullanıyor. Sulu boya ile dal ve yaprak kümelerini boyarken, her portresine doku ve desene odaklanarak başlıyor. Boyadığı bu botanik desenleri daha sonra tarayıp figürün üzerine yerleştirmek için Procreate kullanıyor.

Eserlerin bir kısmı otoportre olan pastel resimler, yalın güzelliğin yanı sıra sanatçının günlük hayatında onu tüketen anlatı ve endişeleri yansıtıyor. Sierra, çalışmalarını “o günlerde benim için önemli olan anları veya duyguları ifade ettiğim bir günlük” olarak tanımlıyor. Bu portreleri duygulara yer açmanın ve sonra onları geride bırakmanın bir yolu olarak görüyor. Ele aldığı mücadelelere ve eğlencelere dair konular, karantina sırasında yaratıcılık yoluyla özgürlüğü bulma, uyuşturucu dolu bir evde büyüme ve ilerlemek için gereken cesareti içeriyor.

Sierra, aynı zamanda Amsterdam’da yaratıcı atölyelere ev sahipliği yapan Bloom Art House'un da kurucusu. Çalışmalarını Instagram hesabından takip edebilirsiniz.

​Kaynak: This is Colossal

0
1304
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage