05 AĞUSTOS, ÇARŞAMBA, 2020

Mulan Gösterime Hazırlanıyor

Pandemi dolayısıyla uzun süredir birçok projesinin gecikeceğini açıklayan Disney, son dönem çalışmalarından Mulan’ın 4 Eylül 2020’de izleyicilerle buluşacağını duyurdu.

Konuyla ilgili Variety’nin elde ettiği bilgilere göre Mulan, Disney+ aboneleri tarafından 29.99 dolara kiralanıp izlenebilecek. Bir Çin destanına dayanan film ayrıca Disney+ erişimi olmayan bölgelerdeki çeşitli sinema salonlarında da gösterime girecek.

Dünyada özellikle film ve sanat endüstrisindeki büyük belirsizlik devam ederken Disney tarafından yapılan bu hamle, ileriye dönük yeni bir projenin ilk adımı olarak değerlendiriliyor. Orijinal plana göre geçtiğimiz Mart ayında izleyicilerle buluşması planlanan Mulan, stüdyonun pandemi nedeniyle aldığı karar doğrultusunda bekletilmiş ve piyasadan geri çekilmişti. Bununla birlikte gerek Amerika gerekse tüm dünya üzerindeki etkisi devam eden salgın, AMC ve Regal gibi büyük sinema salonu zincirlerinin kapılarını kapalı tutmasına neden olmuş, stüdyoları gelecek hamleleri konusunda oldukça zor bir duruma düşürmüştü.

Temmuz ayına gelindiğinde Mulan ile ilgili belirsizlik devam ederken Disney bu konuda yeni bir hamle yapmak için çalışmalarını sürdürdü.

Stüdyo tarafından yapılan son açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Geçtiğimiz birkaç ay bize açıkça gösterdi ki tüm dünyada etkili olan sağlık krizi nedeniyle önümüzdeki süreçte hiçbir şey yayımlayamayacağız. Bugün son gelişmeler bize gösteriyor ki Mulan için tüm yayın programını durdurmamız gerekiyor ve bu filmi merakla bekleyen izleyicileri derinden etkileyecek.”

​Kaynak: Variety

0
601
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage