05 AĞUSTOS, ÇARŞAMBA, 2020

Midnight Sun 12 Yıl Sonra Gün Yüzüne Çıktı

Stephenie Meyer, Alacakaranlık serisini vampir Edward Cullen'in bakış açısıyla anlatan Midnight Sun’ı, projenin üzerinden 12 yıl geçtikten sonra nihayet okuyucularla buluşturdu. Dün sabah piyasaya sürülen kitap kitap listelerinde hızla üst sıralara tırmandı.

Stephenie Meyer tarafından kaleme alınan Alacakaranlık serisinin vampir Edward Cullen perspektifinden yeniden anlatımına dayanan Midnight Sun isimli kitap projesi, taslak metnin basına sızdırılmasından sonra 2008 yılında rafa kaldırılmıştı.

Meyer, kitabın taslak metninin bir şekilde ele geçirilip basına sızmasının ardından projeden vazgeçmiş ve konuyla ilgili, “Bu bir yazar hakkında olabilecek en büyük ihlallerden biri,” açıklamasını yapmıştı.

Vejeteryan vampir Edward ve onun genç-insan sevgilisi Bella'nın hikâyesini Edythe Cullen ve Beau Swan’ın perspektifiyle buluşturan Meyer, hikâyenin cinsiyet değiştiren yeni bir versiyonu üzerine çalışıyordu. Geçtiğimiz Mayıs ayında projeye nihayet bir son verdiğini açıklayan Meyer, kitabın 4 Ağustos 2020’de okuyucularla buluşacağını duyurmuştu.

Meyer’in Midnight Sun’ı için Amerika’da 1 milyon, Birleşik Krallık’taki Atom Books tarafından ise 300 bin ciltli kitap basıldı. İlk hafta verilerine göre satışların büyük bir patlama yapması bekleniyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan yayıncı James Gurbutt, şu ifadeleri kullandı:

Midnight Sun, her zaman için önemli bir projeydi. Hayranlar yıllar önce kitaptan bazı bölümleri okumuştu, bu yüzden onun devamını bekliyor ve daha fazlasını talep ediyorlardı. Şimdi, bu sızıntıdan yıllar sonra nihayet hikâyenin tamamına kavuşuyorlar. Kitapçıların yakın zamanda yeniden açıldığı gün, bunun tüm perakende kitap satıcıları için gerçekten önemli bir yayın olmasını umuyoruz.”

Meyer ise konuyla ilgili yaptığı son açıklamalarda hikâyenin devamının Edward’ın bakış açısıyla anlatılmayacağını, bunun onun için bir son olduğunu belirtiyor. Meyer, bu yeni serüveni yazmanın “pek de hoş bir süreç” olmadığını da sözlerine ekliyor.

​Kaynak: The Guardian

0
1460
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage