12 ŞUBAT, SALI, 2019

Metaforik Realist Vladimir Kush

Son zamanlarda bir eserine çok benzer bir imajın pop şarkıcı Ariana Grande’nin God is a woman isimli müzik klibinde kullanılması sebebiyle şarkıcıya dava açmasıyla adından çokça söz ettiren Vladimir Kush’ı tanıyalım.

Rusya doğumlu sanatçı Vladimir Kush, sanatseverler onu sürrealist bir sanatçı olarak görmesine rağmen kendi sanat hareketi “Metaphorical Realism”i savunuyor. Kush, Laguna Beach’te ve Las Vegas’ta yer alan galerilerinde kendi eserlerini sergiliyor. İdrak etmesi zor olan kavramları konu edinen sanatçı, metaforlar ve benzeşimler ile onları anlamaya çalışıyor.

Sanatçı, eserlerine bakan izleyicilerin “Neden bunu daha önce hiç düşünmedim? Hep bunun hayalini kuruyordum” yorumları ile karşılaştığını belirtiyor.

Küçük bir kadın figürünün bir mumun ateşinde resmedildiği eserinin Grande’nin klibinde kullanılmasıyla ilgili “İnsanlar yeni fikir bulmakta zorlanıyor… Belki de bu durumun hiç fark edilmeyeceğini düşündüler. Vladimir Kush, bir Rus ismi-belki bu durumu fark edemeyecek kadar uzaktadır ya da bir şey yapabilecek kapasitesi yoktur.” açıklamasını yaptı.

0
4962
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage