30 NİSAN, CUMA, 2021

Küresel Karantinanın Gelecekteki Arkeolojisi

Etnolog ve görsel sanatçı Paula Zucotti, Mart 2020’den itibaren dünya çapında uygulanan karantinalar ve hayatlarımızın alt üst olması sonucu başlattığı “Küresel Karantinanın Gelecekteki Arkeolojisi” (future archaeology of a global lockdown) başlıklı projeyle dünya çapında karantinanın fotoğrafik zaman kapsülünü oluşturdu.

Sanatçı, karantina sınırları içinde, sosyal medya aracılığıyla dünyanın her yerinden insanları “Bu süreci atlatmanıza yardımcı olan 15 temel obje nedir?” sorusuyla projesine katılmaya davet etti. Bu davet sonucunda 50 ülkeden, pek çok yaş grubundaki katılımcıdan 1.000’in üzerinde fotoğraf geldi ve kapsamlı bir karantina kaydı oluşturuldu. Katılımcılar gönderdikleri fotoğraflarda karantina sürecini atlatmalarına yardımcı olan uyku hapları, antidepresanlar, akıl sağlığı kitapları, seks oyuncakları ve alkol gibi objeleri de açıkça paylaştılar. Gelen fotoğraflardan oluşturulan koleksiyon, insan deneyimlerinin ve bakış açılarının çeşitliliğini ortaya çıkarırken, basit gündelik objelerin hayatlarımız hakkında ne kadar olağanüstü hikâyeler anlatabileceğini gösterdi.

Paula Zuccotti proje hakkında şunları söyledi: “Objelerin hikâyelerimizi anlatma gücüne inanan biri olarak, kullandığımız objeleri belgeleme hevesim sadece gelecek nesillere bir zaman kapsülü oluşturmak için değildi aynı zamanda bunların bize kendimiz ve mevcut durumumuz hakkında neler söyleyebileceğini de anlamak içindi.”

“Küresel Karantinanın Gelecekteki Arkeolojisi” projesini buradan inceleyebilirsiniz.

Kaynak: Designboom

0
1938
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage