06 MAYIS, PAZARTESİ, 2019

Kapsamlı Bir Stanley Kubrick Sergisi

Londra’da yer alan The Design Museum, 20. yüzyılın en önemli film yapımcılarından Stanley Kubrick’in benzersiz yaratım sürecini, hikâye anlatıcılığından yönetmenliğine film yapma serüvenini anlatan “Stanley Kubrick: The Exhibition” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sergi Kubrick’in filmleri için tanımladığı yeni üslup ve The Shining, Eyes Wide Shut, A Clockwork Orange, Full Metal Jacket ve 2001: A Space Odyssey filmlerinden ikonik sahnelerden ilhamla ortaya çıkıyor. İzleyici ender objelerle ve projeksiyonlarla yönetmenin aklını anlamaya çalışırken, söyleşileriyle İngiltere ve filmlerinin çekildiği ve ilham kaynağı olarak gördüğü Londra ile ilişkisini öğreniyor.

“Stanley Kubrick: The Exhibition” yedi yüze yakın obje, film, söyleşi, mektup ve fotoğraftan oluşuyor. Sergide 2001: A Space Odyssey filminde yer alan satrifüj setin detaylı bir modeli, Full Metal Jacket filminde Private Joker’ın giyiği Born-to-Kill kask, A Clockwork Orange için hazırlanmış kostümler ve daha nicesi yer alıyor. “Stanley Kubrick: The Exhibition” sergisi, 15 Eylül tarihine kadar The Design Museum’da ziyaret edilebilecek.

0
3547
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage