13 AĞUSTOS, PERŞEMBE, 2020

Kadın Yazarlara Adları Geri Veriliyor

1996 yılından beri Birleşik Krallık’ta yayımlanan kadın yazarların kurgu kitaplarına armağan edilen Women’s Prize for Fiction, 25’inci yıl dönümünü kadın yazarlara adlarını geri veren #ReclaimHerName adlı koleksiyonla kutluyor.

Tarih boyunca kadın yazarlar ciddiye alınmak ve kitaplarının basılması için takma erkek isimleriyle kitaplarını yayımladı. Women’s Prize for Fiction, Baileys sponsorluğunda hazırlanan koleksiyon ile takma isimle yayımlanan 25 kitabı, bu yazarların kendi isimleriyle basarak hak ettikleri onuru onlara geri verme kararı aldı. Yazarlar arasında dünyaca ünlü roman Middlemarch’ın yazarı Mary Ann Evans yani bilinen adıyla George Eliot, Violet Paget’in ya da Vernon Lee’nin A Phantom Lover’ı gibi romanlar ve yazarları yer alıyor.

Women's Prize for Fiction'ın kurucu direktörü Kate Mosse, ödülün 25. Yıl dönümünü "kutlamanın güzel bir yolu" olduğunu belirtti ve girişimin "kadınları güçlendirme, konuşmaları ateşleme ve hak ettikleri takdiri almalarını sağlama" sürecini sürdüreceğini söyledi.

Kitaplar, daha fazla kişiye ulaşabilmesi için e-kitap olarak indirilebiliyor. Koleksiyon setleri ise fiziki olarak ülkede seçilen bazı kütüphanelere bağışlanaca

0
726
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage